Ortahisar Belediyesinin kardeş şehri Mardin Kızıltepe’deki  hamsi şölenindeki coşku Tüm ülkede ve dünya basınında örnek kardeşlik diye konuşulmuş haberler yapmıştık. Ardından Kızıltepeli kardeşlerimiz Ortahisar’a gelmiş ve bulgur festivali ile kardeşliğimize güç katmıştık. Dinlerin ve dillerin buluştuğu, taşların konuştuğu şehir Mardin’in Kızıltepe ilçesi Bağrıbütün köyünden tüm dünyaya kardeşliğimizi haykırdık yine.

Yaklaşık kırk yıl önce Mardin’in Kızıltepe İlçesinde bir köy okuluna öğretmen olarak atanan, Trabzonlu ve Trabzonsporlu bir ilkokul öğretmeninin o yıllarda yaptığı çalışmalar, ektiği sevgi ve hoşgörü tohumları bugün bu topraklarda kardeşlik türküleri söylenmesinde büyük bir beraberliğe dönüştü. Mükerrem Yayla’nın Trabzonspor sevgisini aşıladığı o günün minicik yürekleri şimdi Trabzon ve Trabzonspor aşkıyla yanıp tutuşuyor. Biz de kardeşlerimizle kucaklaşmak için yollara düşüyoruz, kilometrelerin hiçbir önemi yok gözümüzde.

Mardin sokaklarında dolaşırken çok sayıda Bordo-Mavili taraftarla karşılaşmak mümkün. Hele Trabzonspor maçının olduğu gün. “Bize her yer Trabzon” “Oğlumda seni sevecek” sloganları atıyor gençler. 61 plakaya çok alışıklar ve sevgi dolu gözlerle korna çalıyor el sallıyorlar. Aramızda çok sıcak ve kimsenin koparamayacağı dostluk kardeşlik bağları var çünkü.

ELİMİZİN İZİ, SEVGİMİZİN GİZİ MARDİN ARTUKLU’DA!

İlk ziyaretimiz Mardin'in Artuklu ilçesine oldu.  'İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler genel müdürlüğü tarafından finanse edilen Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği tarafından yürütülen 'Geçmişin İzleri Geleceğin Eserleri' projesi kapsamında Trabzon'da rol model olan atölyelerin kardeş atölyeleri Mardin ve Diyarbakır'da kuruldu.

Mardin'de kurulan atölye, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Serdal Bağış ve beraberindeki davetlilertarafından ziyaret edildi. Açılış niteliği taşıyan ziyarette yapılan ahşap ürünler incelendi. Proje kapsamında iki kültürün pazar payları birleştirildi. Trabzon'da bulunan el sanatları ustalarından mesleği öğrenerek yerelden ulusala birlikte üretme kültürü oluşturuldu.

BASTIĞIN YERLERİ "TOPRAK!" DİYEREK GEÇME, TANI! DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI.

Ardından Mardin Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneğimizi ziyaret ettik. Federasyon Başkanı Orhan Kandemir ve Dernek Başkanı Hatice Turan Kandemir, baş tacımız şehitlerimizin aziz emanetleri aileleri için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Başkanımız Ahmet Metin Genç şeref defterini imzalarken bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz dedi. 

 

BAĞRIBÜTÜN’ÜN GÜZEL BAKAN ÇOCUKLARI, TRABZONSPORLU GENÇLERİ!

Ve bizleri sabırsızlıkla bekleyen Mardin Kızıltepe Bağrıbütün İlkokulu’ndayız. Bizi Trabzonsporun renkleriyle karşılayan bordo-Mavi Boyalı yüzümüzü gülümseten, Türk Bayrağımız  ile göğsümüzü kabartan bir okul ve ışıl ışık gözleriyle çocuklar karşılıyor.

Edirne’den Kars’a kadar bu sevgi otağında kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz, Dostluğumuz ve kardeşliğimiz bizlerin gayreti ile sonsuza kadar sürsün istiyoruz hepimiz.

Trabzon Ortahisar’dan gelen folklor ekibimiz ve ardından okulun folklor ekibi sahne alıyor. Hem horon oynuyoruz hem halay çekiyoruz aynı anda.

Trabzonlu öğrenci Ceren Ece Öksüz’ün hem Karadeniz hem de Kürtçe türkülerden oluşan mini konseri davetlilerden tam not aldı.

KIZILTEPE BAĞRIBÜTÜN’DE BAYRAM GÜZELLİĞİ

Programa Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Türkiye Güvenlik Korucuları  ve Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Orhan Kandemir ve Hatice Turan Kandemir, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Şahin, Hizmet –İş Sendikası Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hacı Nail Altunay, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Saadettin Önsel, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürü Yusuf Keskin, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, muhtarlar, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve Bağrıbütün halkı katıldı.

MARDİN TRABZONSPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI İBRAHİM AYDIN “BİZİ ŞEREFLENDİRDİNİZ”

Programda açılış konuşmasını yapan Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, “Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon’dan gelen kardeşlerimi burada ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Ahmet Başkan bizim bölgemizde çok sevilen bir isim. Özellikle Kızıltepe’de düzenlenen hamsi festivalinin coşkusunu ve güzelliğini unutmuş değiliz.

Bağrıbütün Trabzonspor ile özdeşleşmiş bir köydür. Bu geleneği 1976 yılından beri sürdürüyoruz. Sayın başkanımızın da köyümüzde olması bizim için bir şereftir. Kendisine ve eşine tekrar hoşgeldiniz diyorum. Ayrıca bu kardeşlikte ve organizasyonda çok emeği olan Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hacı Nail Altunay’a ve tüm misafirlerime teşekkür ediyorum” dedi.

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı Bekir Aktürk ise birlik ve beraberliğin öneminin altını çizerek “Birlikte olmak güçlü olmak demektir. Kardeşliğimizi güçlendirmek için Karadenizden sizler için geldik. Biz birlikte güçlüyüz, bu beraberliğimiz ebediyyen sürecektir” açıklamasında bulundu.

Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran Sevgili kardeşlerimizi burada ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü, mevcut okulun ilkokul ve ortaokul olarak hizmet verdiğini, ilk etapta bu alana anaokulu, ilkokul ve ortaokulu ayrı yapmak istediklerini belirtti.

BAĞRIBÜTÜN KÖYÜ HALKI BİZİ BAĞRINA BASTI

Öğrencilerin ismini duyunca dakikalarca alkışladığı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç son derece duygulanarak “Mardin’imizde, Kızıltepe’mizde Bağrıbütün köyümüzdesizlerle beraber olmak beni çok mutlu etti. Bağrıbütün köyü halkı gerçekten bizi bağrına bastı. Şu anda bu okulda eğitim gören yavrularımız yarın bu topraklara, bu kadim medeniyetin sürdüğü topraklara daha güzel hizmetler verecek. Onun için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız.

Bu güne kadar olduğu gibi, desteklerimiz devam edecek. Burada bulunan herkesi selamlarken bu güzel ve anlamlı organizasyonda bütün emeğiyle ve yüreğiyle gayretini ortaya koyan bizim kıymetli dostumuz İbrahim Aydın kardeşimizi, dernek başkanımızı yürekten alkışlıyorum. Hakikaten bu kardeşliğin en önemli mimarıdır ona çok teşekkür ediyorum. Bugün burada gerçek bir kardeşliği ortaya koyduk diyen başkan Genç;

“Okulumuz bahçesinin bir güzelleşmeye ihtiyacı var. Ama ondan önce bütün köyümüzü ilgilendiren bu ana yoldan Bağrıbütün köyüne gelen 5 km civarındaki yolumuzu gördük. Bu yolumuzun daha iyi standartlara gelmesi için bir gayret ortaya koyacağız. Yolun en kısa zamanda yapılması  için elimden geleni yapacağım” dedi. Çocuklar sevgiyle Başkan Genç’e minnettarlıklarını sundu.

Tüm misafirlere yörenin kültürünü yansıtan yemekler ikram edildi. Tarihi ve kültürel mekanlar gezildi. Dostluk ve kardeşlik köprülerinin sağlamlaştırılması adına sözler verildi, en güzel anıla ve dualar ile kardeş şehrimizden ayrıldık. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.(sürecek)

CANAN KALAYCI

Editör: TE Bilisim