Tam 50 yıl Almanya’nın Frankfurt şehrinde kalan TAKA Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Aslan Sancak ve eşi Hayriye Sancak’ı ziyaret eden Dernek yönetimi güzel bir sohbet yaptı. 

1960 yılının ortalarından itibaren Avrupa’nın çeşitli kentlerine giden birinci kuşak işçiler dönüşleri hızlandırdı. Trabzon’da yeni kurulan ‘Gurbetten sılaya kadın derneği’ de bu dönüşlerde yaşanacak olan sorunları takip edecek ve raporlayarak çözümü için gayret gösterecek, çözemediklerini ise ilgililere ulaştıracak.

Trabzon’da yeni kurulan Gurbetten sılaya kadın Derneği’nin başkanlığını Gülcan Değirmenci yapıyor. AK Parti Trabzon il kadın kolları başkanı ve yıllarca Avrupa’da yaşamış Meryem Sürmen de derneğin yönetiminde aktif görev alıyor.  Dernek Yönetimi Trabzon’da ziyaretlerine devam ediyor. Önceki gün TAKA Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Aslan Sancak ve eşi Hayriye Sancak’ı çarşı mahallesindeki evlerinde ziyaret eden Dernek yönetimi uzun ve güzel bir sohbet gerçekleştirdiler. Hayriye Sancak ve Aslan Sancak yeni kurulan derneğin yöneticilerini tebrik etti ve çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini söylediler.  
BİROL SANCAK 
 

Editör: TE Bilisim