Her geçen gün test ve ölüm vakalarının artış gösterdiği Kovid-19 salgını dolayısıyla Türkiye'nin 81 ili teyakkuzda.  Birçok işletmeden kapısına kilit vurduğu koronavirüs salgını yine ülke geneline ağır darbe vurdu.  Doğu Karadeniz Bölgesi'nin sahil kanadında bulunan illerinden birisi olan Giresun'da koronavirüs yüz yıllık geleneği bitirdi. Kentte hafta sonuna denk gelen Pazar günü  yüzyıllık gelenek olan  kıymalı pide geleneği son bulma noktasına geldi.
 
ASIRLARDIR SÜRDÜRÜLEN BİR GELENEKTİ
 
Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülen Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle fırınlar pide geleneğini bitirdi. Sadece temel gıda ihtiyacı olan ekmek almak için fırına gelen vatandaşlar, hafta sonu kahvaltıları için vazgeçilmez olan pide geleneğini unuttu. Ekmek fırınına sadece ekmek almak için gelen vatandaşlar  koronavirüs salgını  yüzünden, zevk ve sefa yerine  acil gıdaya ihtiyaç duyduklarını  ifade ettiler.
 
PİDE KÜLTÜRÜ İLLE ÖZDEŞLEŞTİ
 
Giresunlu vatandaşlardan Turan Çakmak, " Pide kültürü Giresun bölgesinde bilinen yüzyıllara dayanan bir gelenek.  Ülkeyi kasıp kavuran koronavirüs eğlence mekanları başta olmak üzere birçok şokcell aktiviteyi bitirdi. Son plarak Giresun'un yüzyıllardır bilindik ülkeler çapında tanınan bir geleneğini de bitirmiş oldu.  Ben bir pide ustası olarak bu geleneğin yeniden canlanacağına inanıyorum. Umarım ülkemiz ölüm kusan koronavirüsle alakalı büyük bir belanın üstesinden geliriz" diyerek dileklerini aktardı.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim