Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, AK Parti il eski Başkan yardımcısı ve kursun hamisi iş insanı Mustafa Usta, Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Coşkun Şahin ve Basın Halkla ilişkiler Müdürü Yusuf Keskin’in de da eşlik ettiği ziyarette Başkan Genç, kurs yöneticisi ve aynı zamanda Çilekli Mahallesi Muhtarı olan Halil Küçük ve kurs görevlileriylebir süre sohbet etti.

Kursta öğrenim gören öğrencilerle ilgili bilgi alan Başkan Genç, Kur’an Kurslarının İslâm dininin bütün yönleriyle doğru bir şekilde anlatılmasında çok büyük etkisinin olduğunu söyledi.

“KUR’AN KURSLARINA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

FETÖ gibi dini istismar eden oluşumlara karşı din eğitiminin ehil ellerde verilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Genç, “İçinde bulunduğumuz zaman dilimi itibarıyla Yüce dinimiz İslâm’a yönelik saldırıların hem yurt içinde hem yurtdışında arttığını görüyoruz.

Bunlarla mücadele etmek, bu saldırıları etkisiz kılmak için din adamlarına çok büyük bir iş düşüyor.

Yalnızca din adamlarına değil, bütün Müslümanlara çok iş düşüyor ama konunun uzmanı olması itibarıyla ilahiyatçılarımız, din adamlarımız bu saldırılara karşı en yetkin mücadeleyi yürütebilecek donanıma sahipler.

Bu anlamda Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in güzel okunmasının ve ezberlenmesinin yanında onu hakkıyla anlamak da çok mühimdir. Eğer onu yeterince anlayabilirsek din istismarcılarının, dini şahsi çıkarlarına alet edenlerin de önüne geçmiş oluruz.

Bununla orantılı olarak da yanlış din eğitimini, hurafe ve bid’atlare boğulmuş din eğitimini de ortadan kaldırmış oluruz. Kur’an kursları bu anlamda geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın en doğru din eğitimi alabilmelerinin yegâne müesseseleridir. Genç yavrularımızı, çocuklarımızı maddi ve manevi olarak yetiştirmek, çağımızın kötü alışkanlıklarından ve sapık akımlarından uzak tutmak için Kur’an kurslarımıza çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu itibarla bütün karalama kampanyalarına, algı operasyonlarına rağmen Kur’an kurslarımızı din eğitimi için vazgeçilmez olarak görüyoruz. Kur’an kurslarımız doğru din eğitiminin en büyük güvencesidir.” diye konuştu.

“iyi şartlarda eğitim aliyorlar”

Çilekli Kur’an Kursu sorumlusu Halil Küçük ise, ziyaretinden dolayı Başkan Genç’e teşekkürlerini ileterek, “Kursumuz her ilçemizden çok yoğun rağbet görüyor. Öğrencilerimiz burada çok iyi şartlarda Kur’an-ı Kerim ve din eğitimi alıyor. Şu anda 600 öğrencimiz kursumuza devam ediyor ve 30 hocamız kursumuzda görevli. İnşallah sizlerin de destekleriyle kursumuz daha geniş imkânlarla eğitim faaliyetlerine devam edecek.”  ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim