Trabzon İl Kültür Müdürlüğü, Çaykara Belediyesi Kurt Dağı Yayla Kültür ve Dayanışma Derneği, Baltacılı,Eğridere,Taşören,Kayran,Çambaşı,Taşlıgedik,Derindere,Çayıraba Ulucami,Bal Orman Ürünleri Yaşar Bal tarafından organize edilen şenlik oldukça yoğun geçti.

Şenliğin ve Derneğin amacı Dostluğun, Kardeşliğin, Birlik ve Beraberliğin, pekişmesi için Kurt Dağı gibi ve buna benzer etkinlikler yapılması.

İlk Konuşmayı Kurt Dağı Yayla Kültür ve Dayanışma Derneği adına Yönetim üyesi Mehmet yazıcı ‘’Bu güne kadar yapmış olduğumuz şenliklerde güzel ve dayanışma içerisinde yaptık, gelenek olarak her yıl yapıyoruz Pandemi süresince iki yıl mahrum kaldık. Umarım bundan sonra daha güzel daha kapsamlı şenliklerimiz olur katılan tüm hemşerilerimizi teşekkür ediyorum’’dedi.  

Başkan Tok Yaptığı Konuşmada ‘’Birlik ve beraberliğimiz için, gelenek ve göreneklerimizin ileriye taşınması için bu tür organizasyonlarda bir araya geliyoruz. Kültürümüzü birlikte yaşıyoruz ve gelecek nesillere aktarıyoruz. Katılım sağlayan tüm hemşerilerimizi kutluyorum ‘’dedi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel yaptığı konuşmada,’ Pandemi süresince iki yıl yapılamayan etkinlikler hava durumu yağışlı görünmesine rağmen  sadece sisli idi  yağış olmadı . Çaykara’da yapılan ilk şenliğe katıldım. Umarım hep birlikte güzel gün geçirmiş oluruz’’dedi. 

Kurt Dağı Şenliklerine AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Çaykaralı, İYİ Parti  İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Mahalle Muhtarları, Siyasi parti temsilcileri, yurt içi ve yurt dışından ve  Çaykara’nın Mahalleleri ve yüzlerce kişi katıldı. 

Katılım Sağlayan Sanatçılar

Sırasıyla : Gökhan Tabanoğlu, Kerim Aydın, Serhat Yıldırım, Cengiz Selimoğlu,Yakup Atalay,Mahmut Okutan ve Adem Ekiz. Sanatcıların birbirinden güzel şarkı ve türküleri kemenceleri ile katılım sağlayan hemşerilerin eğlenmelerini sağladılar.


Ali Rıza Altınsoy
 

Editör: TE Bilisim