Bahar mevsimiyle birlikte vatandaşların şehrin gürültüsünden, stresli ortamından kaçarak nefes aldığı Zigana Dağının yamaçlarında ki Limni Gölü Tabiat Parkı, beyaz örtünün kalkmasının ardından hafta sonu yaklaşık bin kişiyi ağırladı.

Rengarenk çiçekleri, yeşilin her tonu ve zengin florası ile çam, köknar, ladin ve ardıç gibi birçok ağaçtan oluşan orman içerisindeki gölde bulunan tesislerde kuzu ızgara, saç tava, kuymak, sütlaç ve tavşankanı semaverde çayıyla vatandaşlara hizmet sunuluyor.

Geçtiğimiz yıllarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan kır evlerinin kısa süre içerisinde hizmete gireceği Limni Gölü Tabiat Parkında, alan düzenlemesi, otopark ve yürüyüş yollarının yapım çalışmaları da devam ediyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün İl Özel İdaresi’ne aktardığı kaynaklarla yapılan ihaleyle hem Zigana köyünden hem de Zigana dağından bölgeye ulaşımı sağlayan yolda yapılacak düzenlemenin ardından bölgeye ulaşımın çok daha konforlu olacağını belirten işletmeci Murat Erdoğan, denizden yüksekliği 2 bin 24 metre olan doğa harikası Limni gölüne binbir çeşit güzelliğini görmek için özellikle hafta sonları yoğun talep olduğunu dile getirerek, havanın soğuk olmasına rağmen bu hafta sonu yerli ve yabancı yaklaşık bin kişiyi ağırladıklarını söyledi.

Son dönemde Doğu Karadeniz bölgesine gelen Arap turistlerin de Limni Gölünü es geçmediğini dile getiren Erdoğan, bölgeye gelen turistlerin daha kaliteli zaman geçirmesi için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını ve hizmet çeşitliliğini artırmak istediklerini sözlerine ekledi.

TAKA/HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilisim