Maçka’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı. Maçka Kaymakamlığı önünde kurtuluş kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirilirken,  Maçka Belediyesi tarafından yaptırılan Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı gösterisi ile başlayan açılış programına AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, İlbank Trabzon Bölge Müdürü Cafer Bilgin,  Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Kızılay Trabzon Şube Müdürü Oğuz Kara, AK Parti İlçe Başkanı Sedat Kongur, MHP İlçe Başkanı Muharrem Koç, CHP İlçe Başkanı Nihan Göktürk, Maçka Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Aydemir, Esiroğluspor Başkanı Ömer Faruk Adıgüzel, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Mahalle Muhtarları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

BU VATANDA SONSUZA TEK

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıldönümünde vatandan için can veren şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirtti. Başkan Koçhan, “Türkiye istiklal mücadelesini kazanmış, istikbal mücadelesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde mücadeleye devam etmektedir. Bu vatan topları kolay kazanılmadı. İnşallah ülkemizi daha ileri taşıyarak bundan sonra sonsuza tek bu vatan toprakları üzerinde yaşamaya devam edeceğiz. Bugün söz verdiğimiz Kültür ve Sanat Merkezimizi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kültür Merkezi yapımında bizlere büyük destek veren TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanımız Ayşe Sula Köseoğlu’na, Atmaca ailesi ve Üstek ailelerine teşekkür ederi. Maçka’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 


İÇERİSİNDE YOK YOK


Konuşmaların ardından çeşitli dallarda ödül alan öğrencilere hediyeleri verilirken, Kültür ve Sanat merkezinin yapımında emekleri olanlara plaket hediye edildi.


Yaklaşık 5,5 Milyon TL’ye mal olan Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezi 3000 m2 alana kuruldu. Sinema, tiyatro, sergi salonları fuaye alanı, nikah salonu, 21.000 kitaplık Maçka Hacı Şemşi Üstek İlçe Halk Kütüphanesi, Çok amaçlı salon gibi alanların içerisinde yer aldığı Maçka Belediyesi Halil Atmaca Kültür ve Sanat Merkezi ilçenin yeni sosyal yaşam alanı olacak.

İLK TİYATRO GÖSTERİSİ

Maçka İlçe Halkının hizmetine sunulan Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezinde ilçe tarihinde ilk kez olan tiyatro gösterisi de gerçekleşti. Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, “Maçka'mızın tarihinde ilk tiyatro oyunu gösterimi Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Bundan sonra her hafta özellikle çocuk tiyatrosu etkinlikleri ile kıymetli Maçkalıları buluşturacağız. Maçka halkımıza ne kadar hizmet etsek azdır. Daha önceden tiyatro ile tanışmamış ilçemizi tiyatroyla da buluşturduk” dedi.

Kültür sanat merkezinde Trabzon’un sevilen sanatçılarından Onay Şahin’de muhteşem bir konser düzenleyerek ilçe halkının kulaklarının pasını sildi.

Bahattin BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim