Açtığı Resim sergileri ile Mardin'in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tanıtımına önemli katkılar sağlayan  Mardinli ünlü Ressam Nasır Türk bu kez Annesinin ayak izlerini sürdüğü ve  28 eserden oluşan Mardin Resimlerinin yer alacağı Resim Sergisini Trabzon'da ''Annemin ayak izlerinde Barış ve Kardeşlik'' ismiyle  Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.
 
Ortahisar Mahallesi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde 17-24 Ocak Tarihleri arasında Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine açık tutulacak Sergiye  sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Açılış kokteyli 17 Ocak 2019 Cuma günü saat 17.00'de de Trabzon valisi  İsmail Ustaoğlu, Ortahisar  Belediye Başkanı  Av.Metin Genç ve Trabzonlu sanatseverlerin katılımı ile kapılarını ziyarete açması bekleniyor. Kardeşlik projeleri koordinatörü Ahmet Külekçi’de  sanatseverleri resim sergisine davet ederek Trabzon ile Mardin arasındaki gönül köprüsüne sanat noktasında destek beklediklerini ifade etti.

Annesi  S.Zekiye Çetin TÜRK'e adadığı Resim Sergisinde 28 Eser'e yer veren Ressam Nasır Türk,daha Önce de açtığı 9 Resim Sergisi ile Mardin'in ülke çapında tanıtımına  önemli kartı sağladı .Ressam Nasır Türk, Mardin'in Nusaybin ilçesi Duruca Beldesinde dünyaya geldi .İlk ve Orta Öğrenimini Nusaybin ilçesinde tamamladıktan sonra, İnönü Üniversitesinde  lisans eğitimini tamamladı .Ressam Nasır Türk, Uluslararası Sanatçılar Birliği üyesidir.
Editör: TE Bilisim