Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program da günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Osman Tan Ortaokulu Müdürü Güngör Karagüzel, “İstiklal Marşımızı sevmek ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşımızı coşkuyla söylemek ülkemize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşımızı anlayabilmek ve kavrayabilmek için Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı  ‘Milli mücadele ruhunu’ yakından tanımak, bu ruhu hakkı ile hissetmek gerekir.  İstiklal Marşımız hem Türk Milletini hem de Mustafa Kemal Atatürk’ü mükemmel bir surette anlatan bir destan hüviyetindedir” dedi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Daha sonra Osman Tan Ortaokulu rehber öğretmeni Alper Mumcu, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili konuşmasını yaparak hatıralarından örnekler verdi. Osman Tan Ortaokulu öğrencisi Özge Öznur Şen ‘İstiklal Marşımız’ adlı şiirini okudu. İlçe genelinde yapılan İstiklal Marşımızı güzel okuma yarışmasın da birinci olan aynı okulun öğrencisi Hacer Arifoğlu  İstiklal Marşımızı okudu.

Şiir, kompozisyon  ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Erdal Ergüven tarafından ödülleri verildi. Program ilçe genelinde yapılan hijyen denetlemelerinde başarılı olan okulların müdürlerine başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi. İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programına Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Erdal Ergüven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Tuncay HACIFETTAHOĞLU

Editör: TE Bilisim