2020 yılı Kanuni Sultan Süleyman’ın tahta çıkışının 500. yıldönümü, aynı zamanda TBMM’nin açılışının 100. yıldönümü. Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfıher yıl geleneksel olarak  27 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Kanuni Haftası etkinliklerinin hazırlıkları  konusunda ziyaretlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i  ziyaret eden başkan ve yönetim kurulu üyeleri bugün de Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret ederek kutlamalar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Bu yıl daha görsel faaliyetlere ağırlık vermeyi düşündüklerini belirten Vakıf Başkanı Prof. Dr. Adnan Baki “Cihan Padişahı  Kanuni Sultan Süleyman bu şehir için çok önemli. Şehrin tarihinin,turizm açısından da son derece önem arz ettiğini düşünüyorum. Bu yılki etkinliklerimizi sizlerin desteği ile vakfın öncülüğünde ortak çalışmalar yaparak hazırlamayı planlıyoruz”dedi.

Vakfın 1995,  yani kuruluşundan bu güne son derece etkin programlar yaptığını ve hem Kanuninin hem de şehrin tanıtımına önem verdiğinin altını çizen Vakıf onursal Başkanı Ali Baki “ Bizler vakfımız kurulduğundan bu güne Kanuni’yi sadece ilimizde ve ülkemizde değil, dünyanın her yerinde layıkıyla, devlet adamlığıyla tanıtıyoruz. Zaman zaman değerli tarih ve bilim adamlarını ilimize davet ediyor ve onların Kanuni hakkındaki çalışmalarını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Zira geçtiğimiz yıl Karadeniz Teknik Üniversitesinde düzenlediğimiz Kanuni Sempozyumu bir kitap olarak hazırlanıyor ve bu çalışmanın önemli bir belge olduğunu belirtmek isterim. Bu yılki etkinliklerde okuyucularla buluşacak. Vakfımız toplantılar, konferanslar, sergiler, defileler, yarışmalar ve tiyatro etkinlikleri ile Kanuni Sultan Süleyman’ı her yönüyle tanıtmaktadır” dedi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Trabzon bir tarih şehri. İmparatorluğun tarihe damgasını vurmuş padişahlarının izlerinin bulunduğu, Kanuni’nin doğduğu, Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği şehir. Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ederek vasiyetnamesini yazdığı şehir. Çok önem arz ediyor. Ben yapılan tüm çalışmalarda çocuklar ve gençlere yer verilmesini arzu ediyorum. Yarının büyükleri çocuklarımıza bu etkinliklerde mutlaka ön planda görevler verilmeli, devlet büyükleri görsel şölenlerle, etkinliklerle onlara tanıtılmalı ve anlatılmalı. Gençlerimiz Kanuni’nin devlet adamlığını, Trabzonluluğunu bilmeli ve etkinlikler içinde yer aldığı için anlatabilmeli. Tüm kurumlarımız Kanuninin tahta çıkışının 500. yıldönümünde üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Çalışmalarınızı yürekten destekliyorum” dedi.
Canan Kalaycı
 
Editör: TE Bilisim