Küçük yaşlarda müzik hayatına başlayan, sonrasında edebiyat ve sanatla uğraşan sanatçı ortaokul ve lise yıllarında da hep müzikle ilgilendiğini de belirterek, coronavirüs öncesinde ise Giresunlular Derneği'nin Avrupa'da düzenlediği programına da katıldığını söyledi.   Geçmiş yıllarından özetler veren ve sahnedeki performansı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran sevilen sanatçı Tuğba Hatun şunları kaydetti:
 
YÜZLERCE ESERE İMZA ATTI
 
  " Müzik benim hayatımda olmazsa olmazım. Dünyada belki de mutluluğu sadece müziğe borçluyum diyebilirim. Kendimle alakalı biraz eskiye gittiğimde eğitim hayatımın her kademesinde derecelere imza attım. Söz ve müzik yazarıyım. MESAM üyesi olmakla beraber şimdilerde de MESAM'a adaylığımı da  açıkladım. 2005'te Çarpık Bacak adlı güzel bir çalışmayla prof esere imza atmış oldum. Bu da  Yunanca ve Bulgarca'ya çevrildi. Bu eserin ardından Annem eseri de çok tutuldu.  Çoğunlukta söz ve müziği bana ait yüzlerce eserim var. Bunun  da yanısıra öykü kitabı yazıyorum.  Yine sanat yolunda Ömer Danış başta olmak üzere Erdem Kınay ile çalışmalarım oldu. Çok kıymetli aranjörler ve yönetmenlerle çalıştım. Avrupa'da,  Amerika'da Türkiye'de birçok etkinliklerde yer almaya çalıştım. Amerika'da geçtiğimiz yıl Mustafa Sandal ile aynı platformu paylaştım" şeklinde konuştu.
 
ALMANYA'DA SAHNE ALACAK
 
MESAM üyesi olmasının haricinde yapılacak olan yeni seçimde adaylığını açıklayan doktora öğrencisi ünlü sanatçı Tuğba Hatun,  Giresunlular Derneği'nin İlhan Kozalak'ın başkanlığında pikniğine katıldığını,  bu etkinlikten de son derece keyif aldığını söyledi.  Giresun insanının  sıcakkanlı ve candan olduğunu belirten Hatun,  ülkede kabus olan koronavirüs öncesi Fransa'nın Paris kentinde sahne aldığını kaydetti. Ünlü sanatçı Tuğba Hatun, "Pandemiden sonra inşallah ilk sahnem Almanya'da olacak. Bunun da haricinde festival ve konserlerimiz için ülkemin bazı sürpriz illerinde sahnem olacak" dedi.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim