Meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen ‘2. Karadeniz Müzikleri Beste Yarışması’nın düzenlenmesiyle ilgili madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sadettin Önsel, yarışmanın birincisine katılımın çok yoğun olduğunu ve yarışmanın çok ses getirdiğini, yarışmada dereceye giren eserlerin halen TRT kanallarından yayınlandığını kaydetti.
 
“REPERTUARA YENİ ESERLER KAZANDIRILACAK”
 
Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Önsel, yarışmanın Karadeniz müziği repertuarını geliştirmek, besteci ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek, eserlerin tanıtılmasına katkıda bulunmak, yeni bestecilerin yetiştirilmesini sağlamak ve Karadeniz müziğini gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti.
 
Yarışmaya başvurular, 21 Aralık 2020-1 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. İlk eleme, 2 Şubat’ta TRT Trabzon radyosunda canlı performans ile yapılacak. Yarı final elemeleri 3 Şubat’ta belediye hizmet binası Çok Amaçla Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yarışmanın finali 5 Şubat 2021 tarihinde seyircisiz yapılacak ve 6 Şubat’ta düzenlenecek organizasyonla dereceye girenlere ödüller takdim edilecek.  Yarışmada birinciye 7000 TL, ikinciye 5000 TL, üçüncüye 3000 TL ödül verilecek. Ayrıca yarışmada üç adet 2000 TL’lik mansiyon ödülü verilecek.
 
Editör: TE Bilisim