Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı  Numan Kurtulmuş'un Giresunlu okul arkadaşı  Mehmet Öztürk(68), okuma ve yazma aşığı bir yazar.
 
Keşap ilçesinin Kaşaltı Köyü'nde yaşayan evli ve 4 çocuk babası Öztürk 40 yıldır  kitap yazıyor. 1990 yılından sonra bazı gazete ve dergilerde yazmaya başlayan, 1998 yılında yayınevini bile kuran Öztürk'ün 5 kitabı piyasaya çıktı. Hazır kitapları da bulunan usta yazarın bazı ülkelere turnelerinin olduğu öğrenildi. Bugüne kadar 5.000 kitap okuduğunu belirten yazar Öztürk:
 
"ERDOĞAN İLE BİRBİRİMİZİ ÇOK İYİ TANIYORUZ"
 
"Okumayı çok seven birisiyim. Okuduklarımızı bir yere servis etmenin en güzel yolu yazıya dökmek diye düşünüyorum. Kitapla kalemle hasbihal ederek bunu kağıda aktarmaya yöneldim. Yeni bir kitap çalışmam vardı bitti, baskı aşamasında. Anılarım adını verdiğim kitabımın bi diğer adı, "Yazarken utandım, utanmadan da yazdım". Yurt dışına da gidip geliyorum.  İran'da, Filistin'de, Arabistan'da, Yunanistan'da ve Bulgaristan’da gezilerim oldu. Oradaki Müslümanlarda gördüğüm anıları biriktirdim, kitaplaştırdım. Eski yıllara dönersek; İstanbul'da İmam Hatip Lisesi'nde okudum.  Orada bugüne yön vermiş siyasi anlamda önde gelen isimlerle arkadaşlık kurdum. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan yurt arkadaşım ve birbirimizi çok iyi tanıyoruz.  O zamanlarda İstanbul'da bir tane İmam Hatip Lisesi vardı. Yurt müdürümüz Halil Ziya Arıca, o zamanlarda  " Burası Türkiye İmam Hatipliler Üniversitesi" dedi. Buraya herkes gelemezdi o yıllarda. Benim ise bu üniversitede eğitim alma şansım oldu. " şeklinde konuştu.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim