Trabzon Üniversitesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Karal ve Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Kalyoncu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, açılış konuşmalarıyla devam etti.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, “Fatih Eğitim Fakültesi, öğretmen yetiştirmede ciddi tecrübenin yanında güçlü bilimsel özelliğe ve bilimsel bir birikime sahip en eski eğitim fakültelerinden biridir. Türkiye’nin her köşesinde binlerce mezunu bulunan fakültemiz, bugün de öğretmen yetiştirme konusunda bilimsel ve akademik performansıyla bir marka değeri taşımaktadır” dedi.

BOŞA HARCANACAK TEK BİR CEVHER YOKTUR

Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise eğitim-öğretim yöntemleri ve süreçlerinin sürekli gözden geçirilmesi gereken dinamik bir olguya evrildiğini belirterek, “Kovid-19 salgın süreci bu olgunun somut örneğidir. Klasik eğitim anlayışının yeterliliğinin belirli yönlerden ciddi olarak sorgulandığı ve hatta güç kaybettiği bu dönemde, ‘öğrenmenin öğretilmesi’ anlayışı öne çıkarak yeni bir öğretmen modelini ve yeni bir eğitim-öğretim ekosistemini beraberinde getirmiştir. Söz konusu bu anlayışta, kaybedilecek tek bir birey, diğer bir ifadeyle boşa harcanacak tek bir cevher olmadığı gibi, öğrenciyi çevreleyen tüm şartlar ve araçlar, eğitim-öğretim için kullanılacak fırsatlara dönüştürülme zaruretini doğurmuştur. Artık öğretmen, mekanları ve sınırları belli mesai kavramıyla kendisini sınırlamaksızın her zaman, her yerde ve her şartta bilgi ve erdem timsali olarak öğrencilerine örnek olma mücadelesini sürdürmek durumundadır” dedi.

Editör: TE Bilisim