Yöre halkıyla dayanışma içerisinde edindiği gücünü maddi ve manevi olarak yöre halkının hizmetine sunuyor. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin yapıldığı bu günlerde Cumapazarı İlk/Ortaokulu öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tablet ihtiyacının bir kısmını gidererek eğitime önemli katkı sundu. CUMDER Başkanı Yaşar Çakır İstanbul’da edindikleri tablet bilgisayarları okula getirerek öğrencilere taktim etti.

BİZLER VEREN EL İLE ALAN ELİ BULUŞTURUYORUZ

Cumapazarı İlk/Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında, “ yaklaşık bir yıldır ülkemizde okullarımız öğrencilerden uzak bir şekilde uzaktan eğitimle öğrenim görüyorlar. İnşallah bu süreç en kısa sürede biter de öğrencilerimizle tekrar yüz yüze eğitim yaparız. Geldiğimiz noktada bakanlığımız ve hayırseverlerimiz sayesinde dağıtılan tablet bilgisayarlar henüz ihtiyacımızın yarısını dahi giderememiştir. Ancak CUMDER gibi sivil toplum kuruluşlarımızın öncülüğünde hayırseverlerimizin katkıları ile öğrencilerimizin ihtiyaçlarının giderileceğini umuyorum. Bu anlamda bizler veren el ile alan eli buluşturuyoruz. Yörenin hayırsever iş insanı Selüz Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztürk’e hem bugünkü tablet dağıtımı nedeniyle hem de daha önceki eğitime katkıları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Dernek Başkanımız Yaşar Çakır’a, yönetim kurulu üyelerine, Okul Aile Birliği Başkanına, Muhtarımıza, idarecilerimize ve velilerimize ilgi alakaları nedeniyle de teşekkür ediyor, tabletlerin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” sözleriyle düşüncelerini belirtti.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

CUMDER Başkanı Yaşar Çakır da törende yaptığı konuşmada, “ Derneğimizin kurulduğu 2004 yılından beri hemşerilerimizin birlik beraberlik dayanışmasını artırmak için gerek burada gerekse gurbette öncü olmuştur. 2013 yılında dernek başkanlığına geldiğimizden bu yana eğitim en öncelikli konumuz olmuştur. Of’umuzun önemli eğitim kurumu olan Cumapazarı İlk /Ortaokuluna ise her türlü yardım ve desteği vererek yanlarında olduk. Yaşanılan pandemi sürecinde okul idaremizin tablet bilgisayar talebini de değerlendirerek bölgemizin yetiştirmiş olduğu değerli iş insanı Selüz Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztürk’e ilettik. Her seferde olduğu gibi bu seferde bizleri kırmadı öğrencilerimize ulaştırmak için 15 adet tablet bilgisayarı bizlere verdi. Biz de İstanbul’da kalkıp bu tabletleri öğrencilerimize taktim ediyoruz. Kendilerine derneğimiz ve hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Katılımları nedeniyle Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Aile Birliği Başkanımıza, Muhtarımıza ve velilerimize teşekkür ediyorum. Tablet bilgisayarların öğrencilerimiz için hayırlı olmasını dilerken onlara üstün başarılar temenni ediyorum.” diyerek duygularını ifade etti. Konuşmaların ardından tablet bilgisayarlar; İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, CUMDER Başkanı Yaşar Çakır, Cumapazarı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Saral, Cumapazarı İlk /Ortaokulu Müdürü Mustafa Akyıldız tarafından öğrencilere taktim edildi.

Adnan RAMOĞLU

Editör: TE Bilisim