Ortahisar ilçesindeki tarihi binada hizmete sunulan ve ziyaretçilerini bu üç Osmanlı hükümdarının bal mumu heykelleriyle karşılayan Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi, Trabzon'un 4 bin yıllık tarihine ışık tutuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un her yönüyle tarih kokan bir kent olduğunu söyledi.

Trabzon'un birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, kentin tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıktığını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi'nin de bu kapsamda ön plana çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği ve Kanuni'nin doğup büyüdüğü Trabzon gerçeğini hazırlanan görsellerle heykel ve tanıtıcı yayınlar eşliğinde ziyaretçilere yaşatıyoruz. Misafirlerimizi iki katta da Osmanlı hükümdarlarımızın bal mumu heykelleri karşılıyor. Görevli arkadaşlarımız da bir taraftan Osmanlı tarihini anlatırken, diğer taraftan da özellikle cihan padişahları olan ve Trabzon'u fetheden Fatih Sultan Mehmet, burada valilik yapan Yavuz Sultan Selim ve kentimizde doğan Kanuni Sultan Süleyman hakkında da detayla bilgilendirmede bulunuyor."

"Zaman zaman Osmanlı şerbeti de dağıtılıyor"

Trabzon'da müzelerin önemli turizm potansiyeli oluşturduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, "Trabzon'da Osmanlı'nın izlerini taşıyan tarih, kültür ve sanat müzesine dönüştürülen Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi'ni geçen yıl yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ziyaretçi potansiyelimizin daha da artacağına inanıyoruz. Müzemize ilgi bizleri son derece mutlu ediyor. Var olan potansiyelin artırılması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi'nde zaman zaman Osmanlı şerbeti dağıtıldığını belirterek, Trabzon'da Osmanlı'nın bu yönünün de gün yüzüne çıkarıldığını kaydetti.

Osmanlı Kültürevi'nde tam anlamıyla tarihe yolculuk yapıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, ziyaretçilerin Osmanlı kaftanı giyip şerbetlerinden içerek tarihi ve kültürü yeniden yaşama fırsatı bulduğunu sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilisim