Schwerte Belediyesince tahsis edilen yeşil alanda 10 yıldır geleneksel hale getirilen 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlaması Şenliği‘ne Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği ilk kez katıldı.

Şenlik; Schwerte Belediye Başkanı Dimitrios Axourgos, Yabancılar Meclisi Başkan Yadımcısı Anke Bohl, Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği’nden Başkan Ahmet Anaç, Kadın Kolları Başkanı Yıldız Aksoy ve Schwerte Bölge Başkanı Fatma Kalyoncu, DİTİB Veliler Birliği Başkanı Avukat Aynur Akdeniz, Türk Veli Birliği Başkanı Aynur Yavuz, ve dernek yöneticileri, Schwerte şehrinin yerel yöneticileri, okul idarecileri, anaokulu öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Alman, Türk ve diğer milletlerden çok sayıda katılımcı ile gerçekleşti.

Unesco tarafından uluslararası nitelik kazanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alman ve Türk milli marşının okunması ile başladı.

Güzel bir bahar havasında gün boyu süren şölen; Schwerte Belediye Başkanı Dimitrios Axourgos ve Veliler Birliği Başkanı Avukat Aynur Akdeniz günün anlam ve önemine binaen yaptıkları konuşmalarının ardından Sri Lankalı ve anaokulu çocuk gruplarının gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte yeni kurulan ve ilk kez sahne alan Avrupa Trabzon-Köprübaşılılar Minikler Horon Ekibi’nin gösterisi de büyük alkış aldı. Farklı standların kurulduğu şenlikte, Schwerte Köprübaşılılar Derneği Bölge Başkanı Fatma Kalyoncu’nun hazırladığı yöresel yemek ve el sanatları standında ise sıcak kuymak alabilmek için uzun kuyruklar oluştu.

Dolu dolu geçen bayram şöleninde; kurulan şişme oyun parkları, çuval, penaltı, saldalye kapmaca gibi yarışmalarla çocuklar bayramın tadını doya sıya çıkarmalarına vesile oldu.

Ercüment Aydın / Schwerte
 

Editör: TE Bilisim