İlçenin Soğukpınar Belde sınırları içerisinde Gelivera Deresi üzerinde bulunan Pangal Şelalesi, 37 dereceyi bulan aşırı sıcakların etkisinden kurtulmak isteyenlerin akınına uğruyordu. Fındık bahçeleri arasındaki şelale sadece yöre insanını değil zaman zaman yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağıydı.
 
İLÇE HALKININ ANILARINDA KALDI
 
Bundan bir ay önce yaşanan sel felaketinin tahribatına uğrayarak tarihi mekanlar listesinden çıkan Pangal Şelalesi  ve burada çekilen fotoğraflar mazide kaldı. Espiyeli doğa fotoğrafçısı Ali İhsan Kahraman  bu duruma çok üzüldüğünü belirterek,  yaşanan durumun Allah tarafından olduğunu, bunun içinde ellerinden hiçbir şey gelmediğini ifade etti. Kahraman: "Yöremizin dört mevsim güzelliğini yansıtan, görenleri kendine hayran bırakan, özellikle gelin ve damatların dış çekimlerde tercih ettikleri yer olan Pangal Şelalesi ve değdirmeni sel felâketine yenik düştü.

Güzelliği  ile yerli ve yabancı  ziyaretçilerin  fotoğraf albümünlerinde yer bulan, gurbetten gelen vatandaşların fotoğraf çekinmeden geçmedikleri bu şelalemiz artık yok. Pangal Şelalesi'nin olduğu bu yerde  tabiri caizse yeller esiyor.Rabbim bizlere böyle felâketler yaşatmamasını diliyoruz.Pangal Şelalesi oluşmasında Taflacık Köyü'nden (Merhum) İbrahim Döner amca,  değirmen  yapmak için  derenin önüne set çekerek pentini yaparken dereye  düşerek vefat etmişti. Merhum amcaya Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Pangal Şelalesi bu şekilde oluşmuştu" diye konuştu.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim