İşte o azınlığın günümüze kalan ecdadlarından Gökhan iddiaya göre. Kırım Türklerinden olan Derelili Gökhan Günal(20)’da babasının, hatta dedesinin de bilmediği derecede Kırım Türklerinden bir genç olduğunu iddia ederek  ilk kitabı için kolları sıvadı.2014 yılından itibaren hece ölçüsü ve serbest nazım kullanarak yazdığı onlarca şiirini bir araya getirerek kitabını çıkarmaya hazırlanıyor. Sponsor desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten geleceğin şairi Giresun Üniversitesi’nde eğitimine devam ediyor.

Şiir sevdasını anlatan Gökhan,çeşitli şiir çeşitlerinin olduğunu,edebi anlamda da  hece şiirlerinde daha iyi olduğunu belirterek: 

“Kırım Türkü olduğumuzu öğreniyorum.Bunu tabi bana büyüklerimiz söylüyor ancak hangi tarihte geldiğimizi belirten net bir rakam mevcut değil. Rusya'dan 1800’lerde gelmişiz ama büyük ihtimalle Kırım Türkü olduğumuzu destekleyen bilgiler ağırlıkta.

Dereli ilçesine bağlı Çalca Köyü’ndenim.Genelde şiirlerim güncel konulardır.  Antoloji de 27 şiirim var ve hemen her gün şiir yazmaya devam ediyorum. Şiire bakış açım ortaokulda bayağı bir şekillendi ve içimdeki bu duyguyu ileri ki yıllarda dışarı vurdum. Bestelenmiş şiirlerimde var. Basın bize sahip çıkıp sponsor desteği bulursam ilk kitabımı çıkarmak isterim” dedi.
 SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim