Çin’de çok eski çağlardan beri geniş bir şekilde yetişme alanı bulan kivinin ülkemizdeki macerası ise 10-15 yıllık. Yetişkinler kadar çocukların da sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunan kividen yapılan reçel tadanların da takdirini aldı.Espiye ilçesinin Soğukpınar Beldesi’nde yaşayan Saime Karaman,ilk defa denediği kivi reçelini kıvamında yapınca basın mensupları da tatmaya doyamadı.

TARİFİ KOLAY TADI OLAY

Kivide sadece otantik tat değil, içerisinde bulunan A, E, K vitaminleri ve kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi birçok zengin minerallerin de bulunduğuna işaret eden Karaman,reçelinin de  lezzetli olduğunu söyledi.Saime Karaman’ın komşusu olan Yasemin Geçal ise  tarifini söyle verdi: Aslında hemen herkesin yapabilecek olduğu bir reçel. Yani özel bir marifet gerektirmiyor tarifi kolay, tadı olay. Kivileri soyun, önce boyuna ikiye sonra dörde bölün. Her dilimi 2-3 parçaya bölün. Kivileri tencereye alın, üstüne şekeri ve limon suyunu ilave ederek orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Kıvam için soğuk bir cam tabağa reçelden damlatın, su gibi hemen akmayıp top gibi kalıyor ve yavaş akıyorsa tamamdır. Reçeli sıcakken kavanoza aktarın ve kapağını kapatarak soğutun. İster saklayın, ister servis yapın."

Editör: TE Bilisim