Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma ile askeri ve mülki idare amirleri katıldı. Vali Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ataman'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi.
 
RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, törende yaptığı konuşmada “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipliği yapmış bir Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olarak daha yaşanılabilir bir Trabzon’u inşa etmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Yine ülkemizin her bir tarafında Atatürk’ün bıraktığı eserlere gardırop milliyetçiliği ve istismar üzerinden değil, ‘Mavi Vatan’ına, öz vatanına sahip çıkan bir iktidar anlayışıyla hareket ederek sahip çıkıyoruz. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.  

 
ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Atatürk’ün Trabzon ve Trabzonlular için söylediği sözleri de hatırlatan Başkan Vekili Ataman, “Bizim Atatürk hakkında söyleyeceğimiz çok şey vardır ancak Atatürk’ün bizim hakkımızda söylediklerini tarihe not düşmek ve hatırlatmak istiyorum. Atatürk Trabzon ziyaretinde, ‘Trabzon ve Trabzonluları temsil eden bu önemli kişilerle Trabzon’da aynı sofrada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Özellikle bugün yaptıkları coşkulu karşılamadan, gösterdikleri ciddi sevgi ve bağlılıktan dolayı, yüce Trabzon halkına arz etmeyi görev bildiğim gönülden teşekkürlerimi, bu seçkin topluluk aracılığıyla açıklama fırsatı bulduğum için son derece mutluyum. Beş sene önce ilk kez Samsun'a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım.

Sakarya büyük kanlı savaşına Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri özverili çabaların kıymetli anısı, bilincimde sürekli canlı kalacaktır. Bu yurtsever halka ve o kıymetli kahraman evlatlara sahip bulunan değerli yurdumuzu; Ermenistan'a bağlı bir bölge veya Pontus krallığı yapma hayal ve istekleri ile tehditleri ne kadar korkunç bir girişimdi. Kuşkusuz bu korku artık sonsuza kadar hayal olmuştur’ ifadelerini kullanmıştı. İşte Atatürk’ün Trabzon’a ve Trabzonluya bakış açısı budur” dedi.
 
ATATÜRKÇÜLÜK ÜLKEYİ DAHA İLERİYE GÖTÜRMEKTİR


Trabzon’un dün Atatürk’ün yanında olduğu gibi bugün de onun ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda birleşmeyi kendine görev addettiğini belirten Ataman, “Bu ülkenin ve bu milletin Atatürkçülükten anladığı şey, bu memleketi her gün daha ileriye götürmektedir. İHA’ları, SİHA’ları yapmaktır. Yavuz Sondaj Gemisi ile araştırma yapmaktır. ‘Mavi Vatan’a, Türkiye’ye, Anadolu’ya sahip çıkmaktır. Bu duygularla Atatürk ve silah arkadaşları ile yüce Türk milletinin necip büyüklerini rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim