Attığı twit ile Türkiye gündemine oturan Sermiyan Midyat,  “Sözlerimin farklı yerlere çekilmesine üzüldüm. Sanatçının mizah anlayışında özgür olmalı. Yoğunluk başka nasıl anlatılabilir ki?” dedi.  Almanya’da yaşayan Trabzonlu iş insanı Sait Çelik’in misafiri olan ve Sanatçı Sermiyan Midyat’a Trabzonspor forması sürprizi yapıldı. Koyu Fenerbahçeli olan Sermiyan Midyat sürprize sürprizle karşılık verdi. Çelik’e adının yazılı olduğu Fenerbahçe forması hediye etti. Fenerbahçeli Sermiyan Trabzonspor forması giyerken, Trabzonsporlu olan Sait Çelik Fenerbahçe forması giyerek birlikte poz verdiler.

“İYİ Kİ GELMİŞİM”

 Sermiyan Midyat” Bu seyahat benim Trabzon ve Karadeniz insanı üzerimdeki bakışımı bir tık daha ileriye taşıdı. İyi ki gelmişim. Çok güzel mekanlar gezdik. Tarihi ve doğal güzelliklere bayıldım. Renkler sevgidir, saygıdır. Futbol da ezeli rekabet olmalı. Kavga ve kin asla olmamalı. Trabzonspor’un şampiyonluğunu tebrik ediyorum. Mutluluğu dibine kadar yaşadılar. Ben renklerin dostluk aracı olmasından yanayım” dedi.

Almanya’dan memleketi Trabzon’a tatile gelen ve misafirlerine ev sahipliği yapan iş insanı Sait Çelik, “Karadeniz’in, Trabzon’un tanıtımına ev sahipliğimizle katkıda bulunmak beni de mutlu etti. Sermiyan Midyat ve Orhan Aydın ile birlikte iyi bir tatil geçirdik. Sportif olarak da formalarımızla birbirinize sürpriz yaparak sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu gösterdik” dedi. Sermiyan Midyat, Trabzon’da Sümela Manastırı, Ayasofya, Erikbeli Yaylası, Sürmene tarihi Dirlik Köyü, Kastel Konağı gibi mekanları gezdi.

Editör: TE Bilisim