Trabzon’da kamu, STK ve özel sektör kapsamında yerelden ulusala yürütülecek faaliyetler ile Trabzon'da kırsal alanda üretim yapan 18 ilçe kadınları ile birlikte bireysel, el emeği göz nuru ve organik ürünlerini farklı illere taşıyarak tanıtmayı planladık.

Kadınların girişimci ruhlarını keşfederek üretim hayatı içinde yer almalarına, kendi ürünlerinin  satışlarını gerçekleştirerek  insiyatif sahibi olmalarını, aile içi sosyo-ekonomilerinin  artmasına ve aynı  zamanda her ilçenin  kadınları tarafından  üretimlerinin  marka değeri  kazanmalarına  destek sağlayacağız.  Dezavantajlı konumdan  üretici  konuma gelecek olan kadınlar  ülke ekonomisine  katkı sağlayacaktır.

Dolayısıyla  projede yola çıkış nedenimiz, Trabzon’un ilçelerinde bulunan girişimci ruhlu kadınların birbirinden destek alarak öz güven kazanmalarına ve kadınlarımızı üretime dahil ederek entegrasyonel biçimde sürdürülebilir çalışma ağının  bir parçası olmalarına zemin hazırlamaktır. Bunu, sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara her alanda destek olan belediye başkanlarımız ile çalışmalarımızı  planlayarak kadınların  aktif üretimde  kamu, STK ve özel sektör işbirlikleri  ile dirsek teması  sağlayarak  oluşturmuş  olacağız. Yıllardır kadının sorunları girişim ve üretim alanında  benzeşmektedir.

Buradan hareketle yer dinamiklerini göz önünde bulundurarak pandemi kurallarına uygun örnek fuarların oluşturulması ve oluşturulacak pazar payından kadınların iş birliği içinde faydalanması önem taşıyacaktır.

Bu nedenle yerel yaşamda üretim ilişkileri aynı döngü üzerinde hareketini önleyerek ulusalda network ve insan kaynağı sağlarken üretecekleri ürünlerle bulundukları bölgelerdeki kadınlara geleceğe yönelik örnek de olacaktır. Kendini ifade etme olanağı bulamamış üretici kadınların üretim ağına katılması, öz güven kazanarak bireysel olarak ürettiklerini sunma imkanı bulması ve şehir dışına  çıkmamış üretici  kadınların buluşmasını sağlayarak üretim ilişkilerinin çeşitlenmesinde örnek bir çalışma olacaktır.

Editör: TE Bilisim