2016 yılında kurulan bu atölyede; yetişkinler, çocuklar ve ebeveynlerine yönelik çeşitli atölye çalışmaları; müzik, drama, sanat kursları, masal dinletileri ve söyleşiler gibi bir çok alanda çalışmalar yapılmakta.
 
SANATSAL GELİŞİM
 
Odak noktası yaratıcılık ve sanat olan atölye gayesinin çocuğu oyalamak değil, tam aksine onlara kendilerini bir çok açıdan geliştirebilecekleri bir alan sağlamak olduğunu söylüyor. Çocuğun gelişiminde sanatın  gücünden yararlanarak, onları  her anlamda bir adım öteye taşımayı amaçlıyor.

Sanatsal çalışmaların çocukların; bilişsel, duyusal, sosyal ve küçük kas gelişimlerine; tasarım odaklı düşünebilme, başladığı işi bitirebilme motivasyonu ve dikkat algılarına ciddi katkılar sağlarken aynı zamanda özgüvenlerini geliştirdiğini söyleyen Sanatperest Fabrika yöneticileri; yetişkinlerin de sanatsal çalışmalar sayesinde gündelik koşturmaların stresinden uzaklaşarak kendilerini yeniden keşfetme fırsatı bulduklarını anlattılar.
 
Konu çocuk olunca fırsat eşitliği ön planda tutulmalıdır diyen Sanatperest Fabrika kurucuları; sosyal sorumluluk projelerine de oldukça önem veriyor. Çeşitli nedenlerle atölyelere katılamayan farklı bölgelerden çocukları zaman zaman düzenledikleri etkinlikler ve projeler aracılığıyla sanatla buluşturmayı amaçlıyor.
 
ÖĞRETMEN VE KADIN GİRİŞİMCİ
 
Kurucuları ve öğretmenleri Nevin Türkday ve Gonca Türkday olan atölye aynı zamanda bir kadın girişimi olarak öne çıktı. Anne ve iki kızının işlettiği bu atölyede derslerden kalan zamanda ürettiklerini satışa sundukları seramikten, kumaş işlerine, tablolardan dekoratif heykellere kadar tamamı el emeği bir çok çalışmanın satışa sunulduğu bir alan da mevcut.
 
Yeni normale geçtiğimiz bu dönemde her türlü sağlık tedbirlerini alıp faaliyetine devam ediyor. Atölyenin çalışmalarını instagram sanatperest_fabrika hesabı üzerinden de inceleyebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim