Trabzon Vakfı "Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü" eylemiyle, söylemiyle, düşüncesiyle Trabzon'a yönelik çalışmalar yapmış, hizmet etmiş kişi ve kuruluşlara 1998 yılından itibaren verildiği belirtilerek, “2021 yılı ödülünün Prof. Dr. Ruşen Keleş'e verilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.

TTSO’DA BÜYÜK ÖDÜL

Ödül Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda verildi.

Ruşen Keleş önce video ile kendini anlattı ve böyle bir ödülü almaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Keleş, Trabzon’da şehirciliğin korunması gerektiğini ifade etti ve ‘Trabzonspor beraberliklerle değil her zaman kazanarak şampiyon olmalıdır’ ifadelerin de kulladı. Ardından Keleş’in en yakın arkadaşı Nuzamettin Algan, Mimarlar Odası eski Başkanı Bekir Gerçek, Prof. Dr. Yusuf Sürmen, Mimar Sayim Adanur kürsüye geldi. Keleş’in akademik yaşamı ve şehirciliğe verdiği katkıya dikkat çektiler.

Önceki yıllarda ödül Özkan Sümer, Hasan Melek, Ergun Gürsoy, M.Şamil Ekinci, Veysel Usta, Celal Hekimoğlu gibi isimlere verilmişti.

KÖY ENSTİTÜLERİ MASADA

Trabzon Vakfı, Beşikdüzü Belediyesi, İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nce dün Trabzon Beşikdüzü Aşiyan Salonunda “Tarihsel Süreçte Köy Enstitüleri” konulu bir toplantı yapıldı. Toplantı, “Tarihsel Atılım Olarak Köy Enstitüleri”, “Köy Enstitülerinde Eğitim Faaliyetleri”, “Köy Enstitülerinin Ekonomik ve Sosyal Hayata Katkıları”, “Anılarda Köy Enstitüleri ve Beşikdüzü Köy Enstitüsü” adlarıyla 4 oturum yapıldı.
 

Editör: TE Bilisim