Ahmet Yılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulunda geçen yıl başladığımız hazırlıklarla beraber uzun süredir devam eden TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler, hayırseverler ve okulun hizmet destek ekipleriyle beraber 12 adet proje tamamlandı. Yapılan projeleri göstermek ve tanıtmak adına 28-29 Aralık 2021 günlerinde okulun yemekhane bölümüne stantlar kuruldu. İki gün boyunca halka açık yapılan bilim fuarında Sürmene kaymakamı Gazi KAYA, Sürmene belediye başkanı Rahmi ÜSTÜN, Köprübaşı belediye başkanı Ali AYDIN, kurum amirleri başta olmak üzere aileler, hayırseverler gibi birçok ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Kurulan stantlarda 4.500 tl ‘lik bütçe ile yapılan 45.000 tl ‘ lik işin hangi projelerde ne şekilde kullanıldığı detaylı olarak ziyaretçilere anlatıldı. Okulumuza öğrencilerimizin dikmiş olduğu 61 meyve fidanı, 61 çiçek saksısı, kantin, akvaryum kazandırıldı. Okulumuzun tüm duvarları eğitsel ve eğlenceli figürlerle öğrencilerimiz tarafından boyandı. Ayrıca bu süreçte çok sayıda ebru atıldı, çeşitli el yapımı anahtarlık, bez bebek, atkı, çerçeve, vazo gibi birçok eşya öğrencilerle beraber tasarlanıp katma değerli ürünler haline getirildi.

Okul müdürü Cemal YILMAZ pandemi sürecinden sonra eğitimin yüksek önem arz ettiği bu dönemde, eğitimin milli güvenlik sorunu olduğu bilinciyle okulların açılmasında sonra çok kısa bir sürede 12 tane projenin öğretmen, öğrenciler ve ekip arkadaşlarıyla başarıyla tamamlanmasının ve fuarda hepsini ziyaretçilere göstermenin sevincini ve gururunu yaşadığını belirtti. ‘Yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir’ diyen okul müdürü yoğun gayret gösteren tüm ekibe teşekkür etti. Yapılan çalışmaların projelerden sonra da gayretli bir şekilde okullarında devam edeceğini ve bu çalışmaların ülkemize örnek olmasını diledi.

Editör: TE Bilisim