“Yanbolu Vadisi Sürdürülebilir Turizm Master Planı” kapsamında Arsin ilçesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı ve ardından planda yer alan ilçedeki turizm destinasyonları ziyaret edildi.
 

Arsin Belediyesinin ev sahipliği yaptığı toplantının ilk durağı Arsin Karaca At çiftliği oldu. Katılımcılara kahvaltı ikram edildiği Karaca At Çiftliğinde “Master Planı Projesine” dair sunum Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz tarafından gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız, şehrimiz ve ilçemiz adına önemli turizm destinasyonlarının olduğu bu planda yine bu destinasyonlarda neler yapılabilir artısıyla eksisiyle ele alınmıştır. Bugün burada hem Arsin turizmi hem de Trabzon turizmi adına önemli bir program gerçekleştirilmektedir. Programımızın en önemli kısmı Coşkun Erüz hocamız tarafından yapılacak olan Turizm Master Planı Projesinin sunumudur daha sonrasında farklı noktaları hep birlikte ziyaret edeceğiz” dedi.

TOPLANTI SONRASI ZİYARETLER


Başkan Gürsoy’un ardından konuşma yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Doğal ve kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara taşımak adına yapılan bu tarzdaki programlar şehrimiz adına önem arz etmektedir. Arsin Belediyemiz de Arsin turizminin geleceği adına burada bilimsel bir çalışmaya imza atmıştır. Bu planın hem detaylarını hem de etki alanlarını hep birlikte göreceğiz. Bu tür çalışmaları hep arzu ediyoruz. Arsin ilçesindeki turizm destinasyonlarını göreceğiz ve bunlar turizm adına yapacağımız çalışmalar için de bir veri olacaktır. Bu çalışma ve program için Arsin Belediye Başkanımıza şahsında ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından sunuma geçildi ve yapılan sunumun ardından ise “Yanbolu Vadisi Sürdürülebilir Turizm Master Planı” kapsamında yer alan turizm destinasyonları ziyaret edildi.


PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, DSİ Bölge Müdürü Vekili Emre Akçalı, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Doka Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkanvekili Mehmet Karaoğlu, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan, TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Arsin İlçe Jandarma Komutanı Zeyit Tolu, AK Parti Arsin İlçe Başkanı Tolga Şengül, Arsin İlçe Tarım Müdürü Şenol Gürkan, Arsin İlçe Orman Şefi Ersu Kalfa, Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, Arsin Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Gürsoy, Arsin Belediyesi Meclis Üyeleri, Arsin Belediyesi ve Turizm Master Planı Proje ekibi katıldı.

 
MUŞMUL SUYUNA MACERA PARKI

Programla alakalı TAKA Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Başkan Gürsoy, “Programımız çok verimli geçti. Bu noktada davetimize icabet eden şehrimizin protokolüne müteşekkiriz. Aynı şekilde özel olarak teşekkür etmek istediğim projelerimize tam destek veren DOKA Genel Sekreterliği ve DOKA Genel Sekreterimiz Onur Adıyaman, bu planın hazırlanmasında büyük emeği olan Doç.Dr. Coşkun Erüz hocamıza ve ekibine, belediyemizde bu işe kafa yoran personellerimize çok teşekkür ediyorum. Programımıza yine önemli bir turizm destinasyonu olan Karaca At Çiftliğinde sunumla başladık ve ardından sıralı bir şekilde ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. İlk olarak Muşmul Suyu olarak bilinen ormanlık alandaki yürüyüş yolunu ve alanı inceledik, burada DOKA tarafından uygulama ve maliyet projesi kabul edilen bir macera parkı ve dinlenme alanı düşünüyoruz. Projenin alt yapı çalışmaları başladı ve DOKA tam destek veriyor, inşallah en kısa sürede önemli adımlar atacağız” dedi.


MİLLİ EĞİTİMEÖZEL TEŞEKKÜR

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yakın zamanda Arsin Belediyesine tahsis edilen Elmaalan İlkokulu ve bahçesiyle alakalı da önemli bir adım atıldığını belirten Başkan Gürsoy, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürümüze mevzu bahis binanın tahsisi için teşekkür ediyoruz. Okul binası ve çevresi sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere bize tahsis edildi. Yapı ve çevresinin sağlıklaştırılması noktasında çalışmalara başladık ve en kısa sürede daha aktif ve daha modern bir hale kavuşacak. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi de burada yapmaya başlayacağız ki zaten bu alanda Doğal Köy Ürünleri Pazarımız her hafta kuruluyor ve yoğun da bir ilgi görüyor. Daha da yoğun bir ilgi olacak ve biz de bu noktada üzerimize düşeni yapacağız” dedi.


YENİKÖY TAŞ KÖPRÜ TURİZME KAZANDIRILACAK

Yeniköy Taş Köprü çevresinde de önemli çalışmalar yapılacağını belirten Başkan Gürsoy, “Yine turizm destinasyonlarımızdan biri olan ve sahile yakın olan önemli bir tarihi noktamız var, Yeniköy Taş Köprü. 19.yy’da Osmanlı Devleti tarafından yapılan Taş Köprü restorasyondan geçmiş ve çevresi tam bir dinlenme alanı. Karayolları, DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde burayı canlandırmayı düşünüyoruz. Hem dinlenme alanı, hem piknik alanı hem de özel gün fotoğrafçıları için daha cazibeli bir hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu noktada ilçemiz turizmi adına önem arz etmektedir. Yanbolo Vadisi tamamıyla uzun vadeli bir turizm yapılanmasına ihtiyaç duyuyor, biz de üzerimize düşeni adım adım devletimizin kurumlarıyla birlikte yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 
Turizm Master Planı kapsamında ziyaret edilen yerler:
-Karaca At Çiftliği
-Muşmul Suyu
-Elmaalan İlkokulu
-Yanbolu Gazi Köprü
-Yeniköy Taş Köprü
-Atayurt Camii
-Santa Harabeleri

Editör: TE Bilisim