TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü'nün organizasyonu, Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok kurumun desteğiyle 1. Uluslararası Trabzon Karadeniz Somonu Lezzetleri Festivali yapıldı. Festivalde, 17 şef tarafından Karadeniz somonundan yapılan 31 çeşit yemek katılımcıların beğenisine sunuldu.

AMACIMIZ İHRACATI VE İÇ PİYASADA TÜKETİMİ ARTIRMAK

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, amaçlarının Karadeniz somonunun üretimini ve ihracatını artırmak olduğunu ifade ederek, "Somon üretiminin artması, bölgemizde istihdamın çoğalması, ihracat yoluyla ülkemize önemli miktarda döviz girdisi sağlanması demektir. Yatırımcılarımız risk alarak somon üretimine girdi. İç piyasada tüketimin artması, ihracatın da artırılması konusunda önemli gelişmeler oluyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Yatırımcılarımızın önünün açılması noktasında katkısı olan başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Amacımız kamu kurumlarımızın verdiği yemek menülerinde somunun da yer almasıdır" dedi

ZENGİNLİĞİMİZİ YETERLİ DÜZEYDE PAZARLAYAMIYORUZ

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da üniversite olarak bu tür etkinlikleri desteklediklerini belirterek, "Somonun önce iç piyasada sonra dış piyasada tercih edilmesini istiyoruz. Balık önemli bir besin maddesi. Üretiminde de bilim ve teknolojiyi kullanmamız gerekli. 3 tarafımız denizle çevrili ancak bu zenginliğimizi yeterli düzeyde pazarlayamıyoruz" diye konuştu.

SOSYAL TESİSLERDE SOMONU MENÜYE KOYACAĞIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da festivalin açılışında yaptığı konuşmada, "Tarımda iddialı bir şehir olan Trabzon, son yıllarda balıkçılık şehri olma yolunda da adımlar atıyor. Doğal üretim ve kafes balıkçılığı anlamında çok önemli yatırımlar yapılıyor. Bu sektörün önümüzdeki yıllarda ihracat anlamında çok önemli konuma geleceğine inanıyorum. Bunun işaretlerini görüyoruz. Karadeniz Somonunu zirveye çıkaracak adımları atacağız. Gerek yerel sofralarımızda, gerek ihracat anlamında bu balığı zirveye taşıyacağız. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak her geçen gün sayısını arttırdığımız sosyal tesislerimizde somonu menüye koymaya başlayacağız" ifadesini kullandı.

EKONOMİK VE KÜLTÜREL DEĞERİ VAR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon'un geçmişten günümüze kadim kültürünü en iyi şekilde yaşatmaya ve yeni kuşaklara aktarmaya çalışan en önemli şehirlerden biri olduğunu ifade ederek, "Deniz şehri olan Trabzon için balıkçılığın önem arz ediyor. Bu ekonomik ve kültürel değeri hem istihdam hem de gastronomi turizmi anlamında kullanabilmeliyiz. Bu anlamda bu festival büyük önem arz ediyor. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından festivalin düzenlenmesine ve Alabalık kitabının hazırlanmasına katkıda bulunanlar ile yemekleriyle festivale lezzet katan şeflere protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi verildi. Festivalde somondan yapılan çorba, dolma, pizza, hamburger, suşi, saç kavurma, şiş, kişlören, tagliatelle gibi 31 çeşit yemek katılımcıların beğenisine sunuldu.

Hicran ÇEVİK

İlgili Galeriler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.