Törene; Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Barış Kesici, İlçe Emniyet Müdür V. Hakan Günal, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Güngör ve Serkan Özdemir, siyasi partilerin başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Parkı’nda düzenlenen 103. Yılı kutlama etkinlikleri, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle başladı. Ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri, Ekim, Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yaptı. Başkan Ekim konuşmasında kısaca “Birlik ve beraberlik içinde bayrağımızı, vatanımızı korumalıyız. İsmi destanlara sığmayan adsız kahramanlar, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu ülke uğruna şehit olanlar, ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun, rahat uyuyun. Türk ulusu dünyaya şunu kanıtlamıştır. Türk Milleti en güç koşullarda bile yurdunu müdafaa eder ve savunur." İfadelerine yer verdi.

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümünde İstiklal Marşının 100. Yıldönümü Münasebetiyle TBMM’de İstiklal Marşı’nın İlk kez okunuşunun canlandırılması gerçekleştirildi. Program, Akçaabat Belediyesi Erkek Halk Oyunları Ekibi yakın zamanda 13 şehidimiz dolayısıyla iptal edilerek sahnede Türk bayrağı açıldı. 

Editör: TE Bilisim