Akçaabat Belediyesi, yediden yetmişe herkesi sanatla buluşturacak etkinliklere imza atıyor.  1-6 Temmuz 2022 tarihleri arasında Akçaabat Sahil Park Havuzlar alanında yapılacak olan 3. Açık Hava Tiyatrosu’nda hem çocuklar için hem yetişkinler için tiyatro oyunları sahnelenecek. Açık Hava Tiyatro Şenliği Akçaabatlıların yaz akşamlarına renk katacak. 3. Açık Hava Tiyatro Şenliği’nde ilk oyun Akçaabat Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Açık Hava Tiyatro Şenliği’nde,  ‘Cırcır İle KarciTospik’le Tepetaklak’ adlı çocuk oyunuyla başlangıç yapılacak. İkinci akşam; Samsun Hayal Atölyesi ‘Yeşilçam’ adlı tiyatro oyunu ile sahnede olacak. Üçüncü akşam, Erzurum Medya Sanatevi  ‘Baba ve Oğulları’ adlı tiyatro oyunuyla Akçaabat’ konuk olacak. Dördüncü akşam Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu ‘Bir Bavul oyun’ adlı çocuk oyunuyla minik tiyatro severlerin karşısında olacak. Beşinci akşam Akçaabat Belediye Tiyatrosu ‘Süt Kardeşler’ adlı oyunla kahkaha tufanı estirecek. Altıncı ve son akşam Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Çevreci Dostlar’ adlı çocuk oyunuyla perdeleri kapatacak. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin 30.’su Yapılacak.

SANATÇILAR SAHNE ALACAK

Akçaabatlıların özlemle beklediği 30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali 20-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’ne Caovid-19 salgını nedeniyle ara verilmişti. İki yıl aranın ardından bu yıl 30.’sun düzenlenen festival programı, gümbür gümbür geliyor. Gündüzler, halkoyunları gruplarının yöresel danslarıyla renklenecek; geceler ise birbirinden değerli sanatçıların şarkılarıyla şenlenecek. Dört gün sürecek olan 30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali, dolu dolu hazırlanan programıyla iki yıllık hasreti sona erdirecek. Hıdırnebi Yayla Şenliği ile başlayacak olan 30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali, Akçaabatlıların ve halkoyunları guruplarının katılımıyla kortej yürüyüşü, yayla göçünün canlandırılması ve büyük horon halkasının kurulmasıyla devam edecek. Dört gün boyunca hem gece hem de gündüz eğlencenin hat safhaya ulaşacağı festivalde; 22 Temmuz 2022 Ece Mumay, 23 Temmuz 2022 Bilal Hancı-İsmail Türüt, 24 Temmuz 2022 Resul Dindar sahne alacak. Repertuarlarıyla Akçaabat’ı coşturacak olan sanatçılar, unutulmaz bir festivale imza atacak.

CANLI PERFORMANSLARA  ŞAHİT OLACAĞIZ

Sanatçıları bir araya getirecek çalıştayda ressamlar, ilçemizde yaşayan sanatseverlere resim sanatının en güzel örneklerini özgün bir ortamda görme imkanı sunacaklar. Ağustos ayında yapılması planlanan Uluslararası Resim Çalıştayı’na katılacak ressamlar ve çalıştayın konusunun belirlenmesi gibi hususlar üzerinde çalışmalar devam ediyor.  Üç büyük kültür sanat etkinliği hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Covid-19 salgını sebebiyle kültür sanat etkinliklerimize ara vermişti. Akçaabatlılar; müzik, eğlence ve sanat dolu yaz günlerini çok özledi; biliyoruz. Hasreti sona erdirecek, dolu dolu bir program hazırladık. Yaz akşamlarında hem küçükler hem büyükler için 3. Açık Hava Tiyatro Günlerimizle sizlerin akşamlarına konuk olacağız. Tiyatro şenliğinin ardından gümbür gümbür Uluslararası Müzik ve Halkoyunları Festivali’miz başlayacak. Bu yıl 30.’sunu düzenlediğimiz festivalimiz dört gün sürecek. Akçaabatlı hemşehrilerimiz müziğe de horona da doyacak. Ağustos ayında ise 9. Uluslararası Resim Çalıştayı’mızı gerçekleştireceğiz. Şimdiden özenle hazırladığımız etkinliklerimize tüm hemşehrilerimi davet ediyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim