Trabzon Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda bu yıl 41'incisi koşulan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu çerçevesinde düzenlenen ödüllü fotoğraf yarışmasına 300 fotoğrafçı 1000 eserle katıldı. Yarışma kapsamında fotoğrafçılar tarafından maraton esnasında çekilen fotoğraflar, instagram hesapları üzerinden #trabzonyarimaratonu etiketi ile paylaşıldı.
 
DÖRT AŞAMADA DEĞERLENDİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Bu yıl 21 Şubat Pazar günü koşulan maraton esnasında çekilen ve paylaşılan fotoğraflar; Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı, yarışmanın jüri başkanı Osman Şişko, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Veda Küçük, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Selahattin Aydınlı, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Yunus Emre Sel, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Emir Yıldız, Fotoforum Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Oğuzhan Hacısalihoğlu, Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü Basın Sorumlusu Gürkan Ata, Foto muhabiri Ömür Avcı ve Gazeteci Nevzat Yılmaz’dan oluşan jüri tarafından dört aşamada değerlendirildi.”
 
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK

“Yapılan değerlendirmede birinciliği İbrahim Aysundu, ikinciliği Metin İnan, üçüncülüğü Ali Mermertaş, Drone kategorisindeki ödülü ise Sema Mermertaş’a ait eserler kazandı.
Jüri tarafından toplam 41 eserin ise sergilenmeye değer görüldüğü; sergi, ödül töreni ve almanak tanıtımının ise ileri bir tarihte gerçekleştirileceği belirtildi. Yarışmada birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira ile Drone kategorisi için 3 bin lira ve albümde yer alan diğer eserlerin sahiplerine ise 300'er lira ödül verilecektir.” 
 
HER GEÇEN YIL DAHA CAZİP HALE GETİRECEĞİZ 

Öte yandan ödül alan fotoğraflar, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Pala tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na takdim edildi. Fotoğrafları çok başarılı bulduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Trabzon bir imparatorluk ve liman şehri. Aynı zamanda bir ticaret ve geçmişten itibaren çok kültürlü bir şehir. Bu renkleri korumamız lazım. Trabzon’u çok sesli çok kültürlü çok güzel bir şehir olarak bizden sonrakilere bırakmak istiyoruz. Yarı maraton, Trabzon’un çok önemli bir değeri. Bu organizasyonun daha da güçlenerek devam etmesini arzu ediyoruz. Uzun yıllardan beri düzenlenen uluslararası yarı maratonu, her geçen yıl daha da canlandırmak, büyütmek ve daha cazip hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

(İbrahim Aysundu)

(Metin İnan)

(Ali Mermertaş)

(Sema Mermertaş)

Editör: TE Bilisim