Kamuran Tuna, olağan genel kurula katılan yazar üyelerin tamamının oyunu alarak, üçüncü kez, Yazarlar Birliği Başkanı seçildi. Divan başkanlığı aynı zamanda yazarlar birliğinin üyeleri arasında yer alan makine mühendisi Haydar Çoruhlu, kâtip üyelikleri ise Mali Müşavir Osman Kenan Aksoy ve Eğitimci Yazar Mehmet Mutluoğlu yer aldı.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Mevcut yönetim listesini bir kişi hariç, tamamen yenilediği gözlemlenen Kamuran Tuna, yaptığı kısa değerlendirme açıklamasında,” yazarlar birliği başkanlığına seçildiği ilk dönemin sonunda 73 faaliyet icra ettiklerini, mevcut dönemde ise pandemik koşuklara rağmen, Trabzon plakasını yakalamak suretiyle, 61 faaliyetle dönemi kapatmış olmalarından ötürü mutlu olduklarına” vurgu yaptı.


Sözlerinin devamında Belediyelere, Üniversitelere ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına da teşekkür eden Tuna, bu paydaş kurumlarla birlikte birçok ortak faaliyete imza attıklarını dile getirdi.
“Başkanlığı dönemi içinde bazı ilk’leri de hayata geçirdiklerinden söz ederek, Trabzon da ilk defa icra edilen “40 Edebiyatçı, Şair Yazar 61 Eser” İstiklal Marşının 100. yılı nedeniyle özel kanuni düzenleme neticesinde yıl boyu çeşitli etkinliklerin icrası bunlardan bazılardır.” dedi.

BİZDEN SONRAKİ KUŞAKLARA TESLİM EDECEĞİZ

Ekip çalışmasına daima inandığını ifade eden Kamuran Tuna, “ortada bir başarı varsa, bu başarı, yönetim veya yönetim dışı fark etmeksizin tüm üyelerimizle birlikte verilen mücadelenin ortak tezahürü olduğunu” belitti. Geçmiş dönemlerde birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerine de
teşekkür eden Tuna, mevcut yönetimini de tebrik ederek, iyi bir sinerji oluşturarak başarı merdivenlerini, şehrimiz ve ülkemiz adına, artan bir ivme ile yürümeye devam ederek, aldığımız emaneti daha iyi bir noktada bizden sonraki kuşaklara teslim edeceğiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

YÖNETİM

Yönetim kurulu asıl üyelikleri, Kamuran Tuna, Tahir Orhan, Bahriye Kefelioğlu Bektaş ve Nurcan Şen’den oluştu. Yedek listede ise Neslihan Eyüboğlu, Dr. Öğr. Gör. Hülya Çakıroğlu, Prof. Dr. Ülkü Eliuz, Sebahat Karagöz ve Adnan Taç, yer aldılar. Denetleme kurulu asıl üyelikleri Haydar Çoruhlu, Yahya Demeli ve Mehmet Mutluoğlu ile şekillenirken, yedek üyelikler, Salih Cengiz Aydemir, Mustafa Mazlum ve Serkan Arslan tarafından oluştu. Genel Merkez delegesi olarak, İlhan Sağlam, Emine Çolakoğlu, Bahaettin Kabahasanoğlu, Cevat Öztürk ve Necmi Koç seçildiler.
 

Editör: TE Bilisim