Önceki akşam Çamburnu’na gittik. Hancıoğlu Tesisi’nin sahibi geldi ve ‘Can Çobanoğlu da yan masada, ilgileneyim’ dedi. Hoş beş ettik. Türk futboluna önemli katkılar verdiğini bir kez daha seslendirdik ve sonra kahvesini bizim masamızda içti.

Sürmene’nin hemen başındaki mahalledenmiş. Aynı zamanda da rahmetli Prof. Dr. Kaya Çilingiroğlu’nun yeğeni. Türkiye’nin köydeki tek engelli okulunun son eksikliklerini gideriyor. Kaya Çilingiroğlu, Muammer Yüceler ve Kalafatoğulları döneminde Sürmene’de bu tür eğitime katkı çalışmaları zirvede idi. Yeniden harekete geçmesi bizi mutlu eder.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un çıkışları üzerine kendisi ile sohbet ettik. Can Çobanoğlu çok net ifadeler kullandı ve Türk ftubolunu büyük bir tehlikenin beklediğini ve son adımların atıldığını söyledi.

Anlattı: Bankalar borçları yapılandırdı. Mali Fair Play asla delinmemeli. Birkaç yıl sonra geri ödemesi başlayacak. Kulüpler ödeyebilecek mi? Ödeyemeyecek. Belki birazını ödeyecekler. Peki kimin üzerine kalacak. Bankaların ve Hazinenin. Hazine nereden kaynak buluyor? Senin benim vergilerimden. Ben bir vatandaş olarak kulüpleri kötü yönettiler diye neden borçlarını ödeyeyim.’
Devamında da çok büyük bir tehlikeden söz etti:
‘Eğer önlem alınmazsa, Ahmet Ağaoğlu’nun yaptığı gibi bütçe giderleri kısılmaz ise Türk futbolunda kulüplerin sahipleri ya Katar’lı olur, ya da Azerbaycan’lı.’
Zaten Azerbaycan firması Socar en büyük yatırımını İzmir’e yaptı.
Trabzonspor’la da adı anıldı.
Son olarak konuşulan Fenerbahçe’ye sponsor olacağı.
Bu tartışılıyormuş.
Sponsor mu olsun, Fener isminin önüne 5 yıllık Socar mı yazılsın?
Eğer isim yazılırsa Fenerbahçe’nin çok büyük bir kaynak alacağını da söyleniyor. Bakalım Ali Koç o zaman ne diyecek?
 
ALİ KOÇ NEYİN PEŞİNDE?
 
İki kelime ile söylemek gerekirse Ali Koç, Trabzonspor sevdalısı Bakan Berat Albayrak’ın camiamız ile diyaloğunu koparmak istiyor. Bunu da ‘haksız rekabet var’ söylemi ile yapmaya çalışıyor. Bire Ali Koç, Trabzonspor hangi haksız rekabeti yapmış, 17 milyon Avro’ya Yusuf Yazıcı’yı satmış ve borcunu ödemiş. Trabzonspor’un üzerine gelme. Zaten 3 şampiyonluğumuzu çalan sizlersiniz. Artık dördüncüyü çalamayacaksınız!
 
Ali Koç’a son önerim. UEFA Fenerbahçe’yi Avrupa’dan azletti ve Trabzonspor’u davet etti. Daha büyük cezalar almamak adına, kaç TL’sinin Platini’nin cebine gittiği belli olmayan Şampiyonlar Ligi’ne 30 milyon Avro’luk sponsor oldun ya, şimdi bir 30 milyoncuk daha Fenerbahçe için versene?
 
İSMAİL TÜRÜT’ÜN PAYLAŞIMI
 
Karadeniz müziğinin gururu İsmail Türüt merttir. Bazı türküleri de serttir. Trabzonspor’u tutması sebebiyle eleştirenlere sosyal medya hesabından güzel bir cevap verdi:  ‘Rizespor’u tabi ki seviyorum ve Trabzonspor maçlarında Rizespor’u tutuyorum.

Ancak rekabette 4 büyükler olarak Trabzonspor hep başa oynamıştır. Bana Trabzonspor’u tutuyorum diye kızanlar Fener’i, Beşiktaş’ı ve Galatasaray’ı tutanlara kızsınlar. Biz aynı tarlanın lahanasıyız. Trabzonlular hiçbir zaman ‘Bu İsmail Türüt Rizeli’dir bizim konserlerimize gelmesin, düğünümüzde sahne yapmasın’ demediler. Ben Rizeli’yim ama iyi bir Trabzonsporluyum, bunu kimse ile tartışmam.’
 
TÜRK FUTBOLUNA HİZMET BÖYLE OLUR
 
Ziraat Türkiye Kupası’nı çok anlamlı buluyorum. Aspor ve gerektiğinde ATV’den  yayınlanan maçlarıyla birlikte. Bölgesel Amatör Lig takımları da iştirak ediyorlar. Yomraspor, Hopaspor, Görelespor, Ofspor da bir cevher mi var?  

İşte meydan. Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst ligdeki takımlarla oynarken ayrı bir efor sarfediyorlar ve beni görün diyorlar. Attıkları goller, yaptıkları diriplingler ve ortaya koydukları efor. Aspor ekranlarından tüm dünyaya izletiliyor. İşte Erzurumspor çıktı Beşiktaş’ı yendi. Kırklarelispor Başakşehir ile berabere kaldı. Bunlar çok güzel harektler. Hem TFF, hem sponsor Ziraat Bankası hem de Turkuvaz Grubu’nu tebrik ediyorum.
 
 ‘BASKETBOL’U BEKLİYORUZ’
 
Şerafettin Konak. Bağkur Emeklileri Derneği başkanlığını yıllarca yaptı. Trabzon’un Şerafettin babası. Bir süre önce eşini kaybetti. Allah’tan rahmet diliyorum. Rahatızlıkları var, geçmiş olsun diyorum. Uzun Sokak’ta yıllardır esnaf. İşyerini şimdi oğullarına bıraktı. İki oğlu da pırıl, pırıl insanlar. Sarar’ın bayiliğini yapıyorlar.

Akşamları uğrar Adnan ve Engin ile sohbet ederiz. Engin bir resim uzattı. Çerçeveletmiş ve asmış, sonra şöyle dedi: ‘Oğlum Trabzonspor’un alt yapısından yetişti ve A takıma kadar çıktı. Trabzonspor deplasmanda olunca Hayri Gür’e gider basketbol izlerdik.  Kulüp kapandı ancak belli bir süre önce de yeniden açılacağı ifade edildi. Şimdi Mehmet Yiğit Alp’ten ve Ertuğrul Doğan’dan bunu bekliyoruz. Onlar futbola basketbolun sunduğu yöneticilerdir.’
 
ŞERİF HOCAM
 
Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu’nun Genel Başkanı Şerif Kunt, hem derneğin şubelerini Türkiye’ye yaymak hem de hak ettiklerini alabilmek için yoğun çaba içinde. Kunt, Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Metin Alper’i de ziyaret etti.

Alper, Futbolun içinde ve TFF’nin resmi temsilcisi. Türkiye Süper Ligi’nde maçlarda görev yapıyor. Birlikte hem futbolu hem Trabzonspor’u hem de Amatör Futbolcular Federasyonu’nu konuştular. Alper, Kurt’u, Osmaniye, Mardin ve son olarak da Erzurum’da amatör futbolcu oarak sahaya çıkmasından dolayı tebrik etti.
 
SÜRPRİZ YAŞ GÜNÜ
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin Genel Müdürü Nevzat Yılmaz ile Karadeniz Gazeteciler Federayonu Genel Sekreteri Haluk Ayyıldız baba oğul gibidir. Mutlaka hergün buluşur ve kahve içerler.

Trabzon Ortahisar Kent Konseyi’nde Nevzat Yılmaz yerini Ayyıldız’a bıraktı. Ayyıldız Kent Konseyi üyesi oldu. Tebrik ediyoruz. Kent Konseyi buluşmasının ardından da Haluk Ayyıldız ve eşi Yasemin hanımın Nevzat Yılmaz’a jesti geldi. Yılmaz’a meydanda yaş günü yaptı ve ‘İyi ki doğdun’ sesleri arasında muma üflettiler. Nevzat Yılmaz’a nice yıllar dilyoruz.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Trabzonspor Altay maçı öncesinde Trabzon’da kampta soldan sağa rahmetli Kadir, Serdar, Turgay, Ali Kemal ve Hüseyin.
 
2-Kadir Özcan, Hüseyin ve Ali Kemal salıncaktalar.