AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi TAKA Gazetesi’nin sorularını cevapladı.

Selahaddin Çebi. AK Parti’nin Kurucu İl Gençlik Kolları Başkanı, Ahmet Metin Genç dönemlerinin İl Başkan Yardımcısı, Araklı İl genel meclis üyesi, Ortahisar Belediyesinin Bakan vekili(2014-2019) ve Başkan yardımcılığı görevlerinden bulunan, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ortahisar ilçe başkanlığına atanan Çebi İskederpaşa mahallesindeki yeni hizmet binasında misafirlerini ağırlıyor. TAKAGazetesi’nin de hayırlı olsun ziyareti yaptığı Çebi gündeme dair sorularımızı cevapladı: İşte o söyleşinin özeti:

TRABZON SİYASETİN KALBİDİR

TAKA: 24 il merkezinden daha büyük bir ilçenin Siyaseten başkanısınız, nasıl bir çalışma temponuz var. Anlatır mısınız?

SELAHADDİN ÇEBİ: Ortahisar ilçesi büyük bir ilçe. Trabzon’un merkezinde bölgenin dinamosu. Tüm trafik hareketlerin ortasında. Komşu illere bağlantısı olan güçlü bir nüfusu olan ilçe. Ülkemizdeki 24 il merkezinden daha çok nüfusu var. Türkiye genelinde 70. Sırada olan bir ilçeyiz. Siyasetinde çok güçlü bir ilçe. Türk siyasetine damga vuran bir ilçe. Trabzon Türk siyasetinde en önemli ildir. Siyasetin çok hareketli olduğu bir il. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan görevi aldıktan sonra belli kriterler ve görevler doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Seçim her gün varmış gibi sahadayız. Hem siyasi, hem teşkilat çalışmalarımızı yapıyoruz hem de parti faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ortahisar sınırlarında bulunan tüm okullarımızın doğalgaz dönüşümü bizim için önemli bir hedefti. Milli Eğitim Bakanımız ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. 46 milyon TL bütçe ile ilçe sınırlarımızdaki tüm okullarımızın doğalgaz dönüşüm ihalesi gerçekleşti. Çevre sağlığı, ekonomik, istihdam alanında çok önemli. Tüm okullarımız seneye doğalgaza kavuşacak.

BURASI CUMHURBAŞKANIMIZIN EVİ

TAKA: Yeni bir parti binasına taşındınız. Hizmetleri buradan daha iyi koordine ediyorsunuz?

SELAHADDİN ÇEBİ: İlçemiz güçlü yatırımlar aldı. Kaynağın en fazla aktarıldığı ilçe. Kanuni Bulvarı, şehir hastanesi, tüneller, diğer devam eden projeler. Eğitim de bizim için önemli. Kentimiz eğitim şehridir. Siyasi anlamda partimizin güçlü donanımlı bir teşkilat yapısı hedeflemiştik, bunu oluşturduk. Bizim için en önemlisi parti binamızdı. Ortahisar gibi güçlü ve büyük bir ilçede Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızın evidir. Genel merkezimizin şubesidir. İlçemizde bunu hedefledik ve hamdolsun gerçekleştirdik. Trabzon’un merkezi  ve en işlek caddesinde binamızı merkezi konumda oluşturduk. Yeni zaferleri buradan kazandıracağız.

GÜÇLÜ BİR LİDERLE YÜRÜYORUZ

TAKA: Çok farklı bir siyasetçisiniz, sert çıkışlarınız var, Tayyip beye sevdanız var. bu sevda nered başladı?

SELAHATTİN ÇEBİ: Tayyip beye olan sevdam İstanbul Belediye Başkanlığı döneminen buyana sürüyor. Yaşadığımız coğrafyanın bir bedeli var. Jeopolitik konumu, ülkemizin komşuları, dünya üzerindeki şekli köprüde kilit taşı. Çok önemli bir coğrafya. Bunun değerini ve getireceği unsurları gayet iyi biliyoruz. Bugüne kadar birçok badireyi sayın cumhurbaşkanımızın cesareti, duruşu ve feraseti ile atlattık. Etrafımızda yaşanan nice hadiselere bakarsak, Irak, Suriye, MİT krizi, 15 Temmuz, kapatma davası, 367, Akdeniz, Karadeniz, Karabağ, Rusya, Ukrayna savaşı, her yerde abilik görevi yapıyoruz. Dünya bizi izliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız tüm bu olaylarda dünyaya ayar verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız sıradan bir lider değildir. Bu oyunların her sahnesini yaşadık. İnanıyor, görüyoruz, dünyada gündem dışı değil gündemi belirleyecek bir lider başka yok.

İHA’LARLA SİHA’LARLA TERÖRÜ BİTİRDİ

TAKA: Sayın Cumhurbaşanı Erdoğan’ın hedefte olduğunu söylüyorsunuz, Erbakan’a yaptıkları gibi mi, saldırılar?

SELAHADDİN ÇEBİ: Sayın Cumhurbaşkanımız bir çok zorluklarla buraya geldi. Lise çağından beri, davasının dertlisi, ülkesine, bayrağına, vatanına sevdalı bir lider. Bugüne kadar ülkesini bayrağını hiç yanıltmadı. Cumhurbaşkanımıza güvenimiz tamdır. Zor şartlardan geçiyoruz. Dünyayı kasıp kavuran pandemi döneminde 65 bin vatandaşımızı yurt dışından ülkemize getirdik. Erbakan Hoca hükümeti D8, Menderes hükümeti D4’ü kurdu. Her zaman yerli ve milli sermaye dediler. Havuz bütçesi dediler. Bir çok genç bunu bilmez. Devlete ait ne kadar kurum varsa toplanan parayı yüzde 10 faizle özel bankalara yatırmak zorundaydık. Para lazım olunca yüzde 120 faizle özel bankadan alıyorduk. Devletimiz yüzde 110 batıyordu. Erbakan hoca bunlara müdahale edince hedef haline geldi. Aynı zihniyet şimdi Tayyip Bey’le uğraşıyor. Enerji yatırımlarına karşılar. İHA’larla, SİHA’larla dalga geçiyorlar. O dalga geçtikleri İHA’lar, SİHA’lar destan yazıyor. Terörü bitirme noktasına getirdik. Burada hem yerli ve mili savunmamız çok güçlü hem de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun çok büyük katkısı var. 20 yılda tüm bunları başaran Recep Tayyip Erdoğan hedef haline geldi.  Eşi benzeri olmayan bir liderdir.

PARTİYE HİZMET UĞRUNA BU GÖREVİ 25 YIL DAHA YAPARIM

TAKA: Sayın Başkan sizi her göreve layık görüyorlar, gönlünüzde yatan aslan nedir, neresidir?

SELAHADDİN ÇEBİ: 2001 yılından beri partimizde önemli görevlerde bulunduk. Heyecanımızdan şevkimizden bir şey kaybetmedik. Benim öncelikli hedefim, milletime, davama, partime hizmet, gönüllerde yer edinebilmek. Genel merkezimiz, sayın cumhurbaşkanımız takdir eder ve uygun görürlerse zamanı geldiğinde farklı görevler yapmak isterim. Şu anda bulunduğum görev çok önemlidir. Büyük bir ilçenin başkanıyım. Siyasi anlamda çalışmalarımı sürdürmekle yükümlüyüm. Hem partimizin faaliyetlerini hem siyasi çalışmalarımızı, hem de Ortahisar Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin güzel yatırımlarını halkımıza anlatacağız. Sahada yerinde bölgesinde anlatacağız. Siyasi anlamda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her görevi yapabilme cesaretim ve yeteneğim var. Davam uğuruna 25 yıl ilçe başkanlığı da parti üyeliği de yaparım.

EN ÇOK ÜYE YAPAN BAŞKANLARI ÖDÜLLENDİRDİK

TAKA: 2023 ve 2024 seçimlerin kaderini gençler çizecekler, onlara yönelik çalışmalarınız ne durumda?

SELAHADDİN ÇEBİ: Ortahisar büyük bir teşkilat. Kadın ve gençlik kolları çok güzel çalışmalar ortaya koyuyor. Zaman zaman biz de katılıyoruz. Çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Kadın kollarımızda en çok üye yapan mahalle teşkilatlarına üye verdik. Cumhurbaşkanımızın son Trabzon ziyaretinde sahneye çıkarak cumhurbaşkanımız tarafından tebrik edildi. Ödül verildi. Gençlik kollarımızda 61. Gençlik kolları buluşmasını gerçekleştirdik. 28 Şubat sürecini yaşayan gençlik kollarında yetişen biri olarak Milli Gençlik Vakfında gönüllü öğretmendim. Süreci yaşayan bilen birisiyim. Rahmetli Adnan Demirtürk’le süreci yaşadık. Kadın ve gençliğe çok önem ve değer veriyoruz. Belediye meclis üyemiz ve mahalle başkanlarımız her an seçim varmış gibi hareket halindeler. Yoğun gayretli çalışıyorlar. Üye sayımızı artırmak için çalışma yapıyoruz. Biz büyük bir aileyiz.

İŞKUR CAN SİMİDİ

TAKA: Sayın Çebi, işsizlik ve bu yöndeki bekletiler en büyük sorun, talepleri nasıl karşılıyorsunuz?

SELAHADDİN ÇEBİ: İş anlamında da talepler alıyoruz. İŞKUR projeleri çok verimli ve yerindedir. Meslek Lisesinde okuyanların birinci sınıftan itibaren devletimiz hem SGK’sını ödüyor hem maaş ödüyor. Hem meslek öğreniyor hem de harçlığını alıyor. İş taleplerine de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.

ALGILARA TAVİZ VERMEMELİYİZ

TAKA: Gerçekten AK Partiye karşı bir kumpas mı var, yoksa parti yoruldu mu?

SELAHADDİN ÇEBİ: Bizzat marketleri gezdim. Hem tarım kredi kooperatiflerini hem de marketleri gezdim. Sıvı yağ ile ilgili bir sorunumuz yok. Sosyal medyadan, ‘Sıvı yağ yetmeyecek, kalmayacak’ algılarını başlattılar. Sosyal medyadan etkilenen vatandaşımızın marketlere akın etmesine üzüldük. Hiç gerek yoktu. Bizim topraklarımız zengindir. Kimseye ihtiyacımız olmadan kendimize yeteriz hatta artarız.

TABANI GENİŞ TUTTUK

TAKA: STK’ların önemsiyorsunuz, hepsini de gezdiniz neler söyleyeceksiniz?

SELAHATTİN ÇEBİ: Yeni bir yönetim. Eskiden devam eden ve ilk kez olan arkadaşlar var. Teknik olarak donanımlı yönetimiz. Yönetimimizde 4 avukat, mali müşavir, teknik mühendisler, iş insanları, mesleğinde çok başarılı esnaflar, toplumda yeri olan kanaat önderleri var. Seçimi yapılan tüm meslek odalarını ziyaret ettim. İstişare ederek, sohbet ettik. Meslek odaları temsilcilerimiz ile toplantı yaparak ilçemizin meselelerini, sorunlarını, talepleri masaya yatıracağız. Bu çalışmayı kitaplaştıracağız. İlçemizin 50 yıllık hedeflerini ele alacağız.

BAŞKANLARIMIZLA YAKIN DİYALOG

TAKA: Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleri ile diyaloglarınız hangi seviyede?

SELAHADDİN ÇEBİ: Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanlarımız Ahmet Metin Genç Başkanlarımla sürekli istişare halindeyiz. Yatırımları sahada yerinde inceliyoruz. Maraş Caddesinin kapanması canı gönülden istediğim bir projeydi. Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Sürekli istişarelerde bulunuyoruz. Danışma meclisimizi yaptık. Dinamiklerle her zaman istişare etmek zorundayız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı bundan sonra da devam ettireceğiz.