Trabzonspor-Sivasspor maçında tam bir taktik savaşı oldu. Kazanan kim mi oldu Hüseyin Çimşir hocanın Trabzonspor’u. Şöyle ki, Rıza Çalımbay’ın Sivasspor’u rakibinin üzerine hızlı hücum yaparak gider. Hüseyin hoca bunu bildiğinden, ilk dakikalarda Sivas’a nefes bile aldırmadığı gibi, baskı oluşturdu ve hücum çıkış bölgelerini de kapattı. Tam da bu sırada Sörloht golü atınca her şey Trabzonspor’un istediğine dönüştü.

Hatta, golden sonra Trabzonspor kapanır gibi oynamasının nedeni de Sivas’ın taktiğini bozma amaçlıydı. Sonrası, bu kez Hüseyin hocanın öğrencileri ani çıkış yapan bir takım haline dönüştü. Novak, Da Costa’nın net gol pozisyonları Sivas’a zor anlar yaşattı. Kilitlenen Sivasspor artık pozisyon bile bulamaz hale geldiği anda Sörloth, rakip oyuncu Caner’in kendi kalesine gol atmasına bile neden oldu. 2-0

Bu maçta Sosa’yı çok beğendiğimi söyleyerek devam edeyim. Sahanın her tarafındaydı, ilerlemiş yaşına rağmen defansa bile yardımcı oldu, takımın bulduğu net pozisyonların tümünün mimarıydı. Neyse, Sörloth’a ayrı bir parantez açalım. Gençlerbirliği maçında Baiano’nun tekmelediği bir oyuncuydu ve hakem Baiano’ya değil de Sörloth’a kırmızıyı göstermişti, haksız yere… Neyse ki kısa süre içerisinde adalet yerini buldu ve bir maç cezaya mahkum edildi. Bence bu ceza bile verilmemeliydi ya neyse diyelim... Sörloth’un performansına hayranım. Öyle güzel goller atıyor ki, yeniden İngiltere’ye göz kırpıyor sanki. Attığı ilk gole bakıyorum da hakikaten de Avrupa çapındaydı. Caner’e çarptırdığı gole gelince, akıl doluydu, akıl… Helal olsun. Sörloth’uizlemekten büyük zevk alıyorum. 

Şimdi gelelim asıl konuya. Sivasspor’u yenen Trabzonspor’un puanı 44 ulaştı ve liderlik koltuğuna da oturdu. Bir maçı da eksik… Kazandığında en yakın takipçisi Başakşehir’e 4 puan fark atmış olacak. Diyorum ki ben, Trabzonspor artık o liderlik koltuğundan bir daha kalkmaz ve ligin sonuna kadar da arayı açarak şampiyonluğunu ilan eder. Daha önce de dedim, Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanırlar, Süper Kupa’yı da alırlar. Yanılıyor muyum?

İkinci yarıda Trabzonspor 2-0’ın vermiş olduğu rahatlıkla çok daha iyi oynamaya başladı. Abdulkadir Parmak ve Pereria iyi işler yaptılar. Guilherme de çok teknik oynadı. Ndiaye’nin henüz hazır olmadığı görülüyor, bir iki maç sonra tempo tuttuğunda Trabzonspor çok iyi bir takım olacak. Da Costa-Campi ikilisine gelince, Da Costa hiç sırıtmadı, önemli bir hata yapmadı. Sivaslılara bu ikili pozisyon bile verdirmediler. Nwakaeme sakatlandığı için oyundan çıktı, verimsizliği bundandı. Sonuç olarak Trabzonspor takım olmanın vermiş olduğu avantajı çok iyi kullanıyor ve şampiyonluğa da emin adımlarla ilerliyor.

Sonuç olarak Trabzonspor, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden biri olan Sivasspor’u da yenerek önemli bir engeli aşmış oldu. Hüseyin Çimşir hocanın performansını da kutlamak gerekiyor. Takımını akıllıca oynatıyor, puanları da üçer üçer topluyor. Nokta