BU ORTA SAHAYLA LİG BİTMEZ!
 
Abdullah Avcı’nın 1-0’lık galibiyetlerine ve iyi savunmasına alışmak gerek. Erzurum maçında iyi futboldan önce 3 puan şarttı, oda alındı.
Bardağın dolu tarafı 3 puan ve takımın ilk kez gol yememesiydi.

Boş tarafları fazlaydı. Abdullah Avcı performansını bu kadro üzerinden değerlendirmek mucizeler beklemek haksızlık olur. Bu orta saha süper ligde hiçbir takıma 90 dakika oyun üstünlüğü sağlayamaz. Kalite belli.

Vitor Hugo dışında yapılan transferlerin tamamının isabetsiz olduğu net olarak bir kez daha ortaya çıktı. Trabzonspor’u ileri taşıyacak fark yaratacak bir tane transferin yapılmaması içler acısı bir durum. İşin garip tarafı 10 milyon TL maliyeti olan Plaza idmanlarda bile şans bulamıyor(!) Hani Trabzonspor’un sokağa atacak parası yoktu?
Son 3 transfer döneminde Sörloth kısmen Mikel ve Hugo dışında yabancı transferlerin neredeyse tamamı vasat çıktı. Bu tesadüf mü?
Diabete ortalıkta yok. Flavio gibi TFF 1.ligde onlarca futbolcu var. Baker oynamaya çalışıyor ancak yetmiyor. Ağırlığını koyamıyor.
Afobe tam bir hayal kırıklığı.

Bir golcü de mutlaka olması gereken top saklama, pozisyon hazırlama çalım atma, bitiriciliğe dair hiçbir özelliği yok. Koşuyor gibi görünüyor ancak hepsi boş. Defans arkasına atılan topları kaleye doğru sürmek yerine çizgiye doğru sürerek açısını daraltıyor. İnanılır gibi değil.

Son 10 yılda Trabzon’a gelmiş en kötü siyahi futbolculardan biri. Djanny de güven vermiyor.

Trabzon 7-8 tane ya tutarsa transferleri yapacağına 2 tane Hugo seviyelerinde oyuncu almalı. Bunu net olarak kulüp misyonu haline getirmeli.

Yine ikinci yarıda rakibine teslim olan orta saha.
Ön bölgede hücum pres yapmayan bir takım vardı.
Zemin ağırlaştıkça Erzurumspor’un fizik kalitesi açık ara ortaya çıktı.

70’nci dakikadan sonra ayağa pas yapmak yerine gelen topları telaştan rakibine geri veren aciz bir Trabzonspor vardı.

İyi futbol iyi futbolcularla oynanıyor. Vitor Hugo kalitesine yakışan müthiş bir performans ortaya koydu. Edgar bu kez basit hatalar yapmadı.
Nkaweme ve Ekuban dışında topları tutacak, sorumluluk alabilecek oyunu rahatlatacak oyuncu yoktu.

Sosa gibi oyuncuların değeri buralarda ortaya çıkıyor. Hem kendisi oynuyor hem takım arkadaşlarını oynatıyor yönlendiriyor güven veriyordu. Trabzonspor’un her zaman kadrosunda böyle bir lideri olmalı.

Abdülkadir Parmak, Flavio, Pereira Ömür hatta Marlon fizik olarak yetersizler.
9 hafta oldu Marlon’un bırakın orta yapmasını bir tane orta girişimi yok.

Futbolda fizik kuvvet belirleyici oluyor. Rakibin ortalama boy ve kilosu Trabzonspor’dan bir hayli fazlaydı. Boy olarak bu kadar kısa ve güçsüz oyuncunun saha da olmasının ciddi anlamda eksi yönleri oluyor. Devre arasında yapılacak transferler takım boyunu mutlaka uzatmalı.

Sol bek, 2 orta saha ve golcü transferleri yapılmazsa lig Trabzonspor için ızdıraba dönüşür.

Abdullah Avcı’nın eski öğrencileri sol bek Gaël Clichy ve ön libero Mahmut Tekdemir’le ön görüşmenin yapıldığı konuşuluyor. Nokta transferler olur.
Fransa’daki gururumuz Yusuf Yazıcı’nın attığı her gol;

Bu toprakların çocuklarına umut oluyor.

Ağır sakatlık geçirdi. Ağır eleştiriler aldı sabretti. Altında ezilmedi çok çalışmaya devam etti. Ödülünü alıyor...örnek oluyor, gurur da veriyor. Bu yol Avrupa futbolunun zirveki takımlarına doğru gidiyor. Yolu açık olsun...