Hafta boyunca sosyal medya hesaplarından, Trabzonspor için olmadık yazılar yazan Sivasspor'un cezasını maçın henüz 4.dakikasında Guilherme'nin pasıyla Sörloth balon patlatır gibi patlattı.
 
Trabzonspor, Sivas'a öyle bir baskı kurdu ki aklımıza bu seneki Liverpool'u getirdi. Akyazı’da kendi kendime yav Liverpool’u mu yoksa Trabzonspor’u mu seyrediyorum diyorum? Ama gelin görün ki golden sonra Trabzonspor beni hayal kırıklığına uğrattı. Bordo-Mavililer eski oyun anlayışına döndü. Takımda top tekniği en yüsek olan kaptan Sosa topu ayağında tutup takımını dinlendirmesi gerekirken ilk yarıda üç dört kez topu havaya dikti. İlerlemiş yaşına rağmen Sosa'nın fazla koşması hem kendini yoruyor hem de Trabzonspor'un orta sahasında açık veriyor. Bordo-Mavililer kesik kesik oynadığı futbolundan kurtulması gerek. Orta sahada daha iyi pres ve iki sıkıştırma ile rakibin oyun kurmasına engel olmalı. Sivasspor'a ilk yarıda iki gol atan ligin gol kralı Sörloht’a atılan hava toplarında bir veya iki futbolcu yakın oynamali ki topları arkadaşlarına indirsin. Norveçli golcünün yanında Trabzonspor’dan kimse olmayınca o da hava toplarını rakibe vermek zorunda kalıyor. Ligde çok şişirilen Sivasspor'u Trabzonspor ilk yarıda 2-0'la geçti.
 
İkinci yarının hemen başında Trabzonspor gole ballı kaymaklı kadayıf gibi çok yaklaştı. Ndiaye'nin yaptığı ortaya Novak altı pas içerisindeki kafa vuruşunu düzgün yapsa skor 3-0 olacak. Trabzonspor çok entresan futbol oynuyor. Bir bakıyorsun öyle mukemmel tek pas yapıyorlar ki seyir zevki mükemmel, göze hoş geliyor. Sonra bakıyorsun bu kadar güzel işleri yapan takım gitmiş. Sahada başka bir takım olmuş. Maçın son 20 dakikasında Trabzonspor' un kalesinde bariz gol pozisyonu yakalayan Sivasspor'un bu atağına Türkiye'nin en iyi kalecisi Uğurcan ‘dur’ dedi. Maçın son 15 dakikasında Bordo-Mavili oyuncularda yorgunluk belirtileri görüldü. Orta sahada oynayan Obi Mikel, Ndiaye, Abdulkadir, Sosa ve sonradan oyuna giren Doğan Erdoğan yorgunluktan topu ayaklarında tutmakta zorlandı. Oyunda kaldığı sürece topu ayağında tutan Guilherme'yi Hüseyin hocanın dışarı alması doğru bir karar değildi. Trabzonspor' da bu konuda devamlılık yok. Devamlılık sağlanırsa o sene bu sene neden olmasın. İngiltere’de Liverpool 29 yıldır özlemini çektiği sampiyonluğu açık ara puan farkı ile bu sene yakalayacak. Trabzonspor’un 37 yıldır hasret kaldığı Şampiyonluğa birileri takoz koymazsa bu özleme son verecek. Trabzonspor bu galibiyetle haftalar sonra bir maç eksikliği ile puanını 44 yaparak liderlik koltuğuna oturdu. Artık kalan haftalar için iş sıkı tutulmalı. Trabzonspor şımarmadan yoluna devam etmeli…