Trabzonspor, Djaniny ve Berat Özdemir’in yokluğunu Sivasspor maçında çok aradığını söyleyerek başlamak istedim.

Djaniny, özellikli bir futbolcu olduğu için başta rakip savunmayı peşine sürükleyip gol pozisyonu üretiminde sorun çözücü rolünü oynuyordu. Durumun farkında olan Sivasspor, bu durumdan faydalanmak amacıyla maça ilk 15 dakika ağırlığını koydu, aradığı golü bulamayınca bordo-mavililer oyuna denge getirip, Nwakaeme, Bakasetas ve Edgar ile rakip kalede gol aradı fakat istediği sonuca bir türlü ulaşamadı.

Devre arası transferi Berat Özdemir’de oynadığı maçlarda Trabzonspor takımının emniyeti oluyordu. Yokluğu tabi ki hissedildi. Abdulkadir Parmak ve Yunus Mallı’nın performanslarına gelince, Parmak’ı çok beğendiğimi söylememiz gerekiyor. Sürekli markaj altındaydı, yine de iyi oynadı, etkili ataklar geliştirdi. Bakasetas’a gelince, ilk yarıda çok sayıda şut denemesi yaptı ama zamanlama hatası yaptı. Marlon’un inişli-çıkışlı performansı Sivas maçında da aynen devam etti. Aslında devamlılık gösterebilse Trabzonspor’un sol kanat sorununu çözebilir, yetenekleri sınırlı olduğu için de güven vermiyor.

Yusuf Sarı ile ilgili de söyleyeceklerimiz var.  Lafı fazla dolandırmadan sadece Trabzonspor takımının iyi bir yedeğidir. Nokta… Yusuf’tan çok fazla bir şey beklemek inandırıcı olmaz. Yokluktan sağbek oynamak zorunda bırakılan Hüseyin Türkmen’in Sivas’a karşı hatasız oynadığını belirtelim.

Neyse, Trabzonspor ikinci yarıya da donuk başladı, 58’de Nwakaeme’nin harika ortasına müsait pozisyondaki Ekuban’ın kötü kafa vuruşu inanılır gibi değildi. Sahanın en kötüsü Yusuf Sarı’nın oyundan alınıp yerine Flavio’ya şans verilmesi Trabzonspor’u daha derli toplu hale getirdi. Yunus Mallı ve Baker değişikliği de doğru karardı. Lakin, Trabzonspor’da asıl sorun şudur, kaliteli yedek futbolcuları olmadığından sorun çözmede büyük sıkıntılar yaşıyor.. Tıp ki Sivasspor maçında olduğu gibi…

Edgar-Hugo ikilisi gerçekten de mükemmel oynuyorlar, Edgar Sivas maçında cezalı duruma düştü ve Kayseri maçında Hoosseini yerine oynayacak. Yani savunmada sorunu yok Trabzonspor’un ama hücum hattı, orta saha, ya da kanatlar da kaliteli yedeği olmadığından kara kara düşüncelere sahip oluyorlar ki,  bu da uzun lig maratonunda Trabzonspor’un yarışmasına engel taşımasına yol açmıştır.  Bakın, Abdulkadir Parmak’da cezalı duruma düştü. Ne demek istediğimi sanırım çok iyi anlaşılmıştır..

Sonuç olarak Trabzonspor, Sivasspor’a iki puan bıraktı ve şampiyonluk yarışından tamamen uzaklaşmış oldu. Trabzonspor’un bundan sonra yapacağı iş,  önce 4’üncülük konumunu koruyup, sonrada ilk üçü zorlamak olmalıdır, çünkü son durum budur.

Not: Abdullah Avcı’nın Sivasspor maçını kazandıracak taktik geliştirmekte zorlandığını gördük. Bu tür maçlarda hocalar ön plana çıkmalı diye düşünüyorum.