Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından, 19-27 Ocak 2022 tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen Kick Boks Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda gerçekleştirilen turnuvanın kapanış töreninde, dereceye giren sporculara madalyaları Vali Tuncay Sonel tarafından verildi.

81 ilden 6 bine yakın sporcu, antrenör ve hakemin katılımıyla minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde gerçekleştirilen Kick Boks Türkiye Şampiyonasının kapanış töreninde konuşan Vali Tuncay Sonel, turnuvaya katılan sporculara başarılar diledi ve bundan sonra düzenlenecek olan şampiyonalarda da, dereceye girerek madalya almaları temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla Ordu’nun bir spor şehri haline geldiğini ifade eden Vali Sonel, “Son bir haftadır Ordu ailesi olarak ülkemizin 81 ilinden gelen 6 bin sporcu, antrenör ve hakemlerimizi ağırladık. Şampiyona sorunsuz bir şekilde devam etti. Ordu ailesi olarak misafirperverliğimizi göstermeye çalıştık. Buradan beklenilen; turnuvaya katılan sporcuların güzel anılarla ayrılmaları ve gittikleri illerde Ordu’muzu anlatmalarıdır” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, benzer müsabakaların Ordu’da yapılmaya devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle noktaladı: “Birkaç hafta sonra inşallah Görme Engelliler Federasyonumuzla görüştük, yine bir Türkiye Şampiyonası alacağız. Çünkü hakikaten Ordu’ya gelsinler, Ordu’muzun denizini, yaylalarını, şelalelerini, güzelliklerini görsünler, misafirperver insanlarını görsünler, yöresel lezzetlerini tatsınlar. Aynı zamanda bu tür müsabakalarla da birlik, beraberlik pekişsin ve nice şampiyonlar çıksın inşallah. Türkiye Kick Boks Şampiyonasında, şehit ve gazi aileleri adına Özel Harekat Teşkilatımız bünyesinde kurulan Gaziler Spor Kulübü de yerini aldı. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz başımızın tacı. Hakikaten burada her yaştan çocuğumuzdan, gencimizden büyüklerine kadar, gazilerimize kadar Türkiye’nin her köşesinden misafirlerimiz geldi. Önemli olan bu şampiyonanın kazasız, belasız devam etmesiydi. Şimdi temennimiz işte burada yetişen çocuklarımız, gençlerimiz inşallah onları gelecekte şampiyonlar olarak görürüz ve İstiklal Marşımızı, rengini şehitlerimizin kanından alan kırmızı beyaz ay yıldızlı al bayrağımızı inşallah uluslararası müsabakalarda göndere çekerler.”

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 ayrı kategoride, 9 gün boyunca ilimizde devam eden Kick Boks Türkiye Şampiyonası, düzenlenen madalya töreni ile sona erdi.