Türkiye Pavilyonu’nun açılışı yapan Ticaret Bakanı Sn. Mehmet MUŞ tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin doğal güzellikleri, ihraç ürünleri, teknolojisi, eşsiz tarihi ve kültürel zenginliği ile büyüleyici bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm katılımcıların ülkemiz pavilyonuna beklendiği belirtildi. 

Açılış günü etkinlikleri kapsamında, Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri tarafından Türkiye pavilyonunda ziyaretçilere kavrulmuş fındık ikram edilirken, aynı zamanda Karadeniz Bölgesi’nin Kültürü de Dubai’ye taşındı.

Bu bağlamda, Karadeniz Bölgesi’nden bir halk oyunları ekibi Dubai’e götürülerek horon gösterileri yapılması sağlandı. Yerel ziyaretçilerden büyük ilgi görerek alkış toplayan gösteriler, Türkiye pavilyonu açılış günü etkinliklerine renk kattı.  31 Mart 2022 tarihinde sona erecek olan Expo Dubai’de, fındık ve mamulleri sektörü tarafından, ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan fındığın yanı sıra Karadeniz Kültürüne yönelik tanıtımlara devam edilecektir.

Editör: TE Bilisim