Afrika ile Asya kıtalarının kesişiminde yer alan ve Kuzey Afrika'nın nüfusu en büyük olan Mısırlı Hanaa Attia, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Osmanlı tarihine aşık biriydi.Türklere karşı ayı ve sempatisi olan Hanaa, TRT Belgesel kanalında yayın yapan  bir sunucunun sosyal medya hesabına  yorum yaptı. Programla ilgili yaptığı yorumu gören Giresun'un Espiye ilçesinden   özel güvenlik görevlisi Kenan Kaan Öztürk'ün dikkatini çekti.  Önce profiline baktığı Mısırlı tanımadığı Hanaa'nın sayfasından kendisine arkadaşlık teklifinde bulundu.

TEKLİFİ KABUL EDİNCE DÜNYAM DURDU

Hanaa Attia'nın kendisine özelden yazdığı mesajları okuyunca önce arkadaşlık teklifini,  daha sonra sevgili olmayı kabul ettiğini belirten Öztürk: "TRT’de Bosna Hersek'li olduğunu bildiğim belgesel sunucusunun  sayfasından bulup takip etmeye başladım. Ve sohbet etmeye başladık. Gördüm ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Osmanlı'yı seviyor. Ve Osmanlı Tarihi’ni neredeyse biz Türkler kadar biliyor.  Bu beni o kadar etkiledi ki anlatamam. Hanaa Mısır vatandaşı. Teklifi kabul edince dünyam durdu. Ülkesinde özel bir üniversitede bilgisayar ve elektronik mühendisliği bitirmiş. Kahire'de yaşıyordu. Tanışmayı ilerlettik ve bu günlere taşıdık.

GİRESUN VE TRABZON'U ÇOK SEVDİ

Türkiye ye ilk defa benim için geldi ve Karadeniz'i çok sevdi. Giresun ve Trabzon'u çok sevdi. Mısır hükümeti bize vize vermede zorluk yaşattığı için o gelmek zorunda kaldı. Annesin soyu Türkiye'den gitme ama hangi şehirden olduğunu bilmiyorlar. Atatürk zamanında annesinin dedeleri Mısır'a göç etmiş. Türkiye'yi çok seviyor ve özellikle Erdoğanı çok fazla takip ediyor. Ailelerimiz evliliğimize karşı herhangi bir engel olusturmadı. Aksine destekledi ve bizde ayaklarımızı birleştirme kararı aldık" diye konuştu.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim