Youtube üzerinden gerçekleşen yayında Tuba Büyüküstün, pandemi döneminde Türkiye'nin öncü bir rol üstlendiğini söyleyerek "Vatanım gibisi yok" ifadelerini kullandı. Tuba Büyüküstün'nün sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İşte ünlü oyuncunun Türkiye'nin sağlık sistemi için söylediği övgü dolu o sözler…

Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün, youtube kanalında farklı ülkelerde yaşayan insanlarla neleri ortak yaşıyoruz, neleri farklı yaşıyoruz konusunu merak etti. Göçmen kadınlar adı altında oluşturulan dayanışma platformu ile iletişime geçen oyuncu, 3 ayrı şehirde yaşayan 3 kadınla sohbet etti.

İrlanda Dublin'den Esra, Kanada Montreal'den Pınar, ABD Kaliforniya'dan İlgem hanımlar ile konuştu.

Yurt dışında yaşayan Türk kadınlar yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Yurt dışında sağlık konusunda ne kadar büyük sıkıntılar yaşandığı da bu sohbette ortaya çıktı.

Hem doktora ulaşma hem de uzman hekim bulma konusunda yurt dışındaki görüntünün, Türkiye'ye kıyasla pek iç açıcı olmadığı anlatıldı.

Sağlık sistemini soran Tuğba Büyüküstün, kadınlardan dertleri dinledi. Göçmen kadınların en önemli vurgusu ise Avrupa'da Almanya haricindeki diğer ülkelerde sağlık sistemine ulaşmanın çok zor olduğu konusuydu.

Dublin'de yaşayan Esra Hanım, pandemi öncesinde bile Türkiye'de uzman bir doktora hemen ulaşmanın Avrupa'da söz konusu olmadığı anlattı.

Türkiye'deki sağlık sistemindeki birçok alışkanlığın Batı dünyasında şımarıklık gibi göründüğünden bahseden Esra Hanım, "Türkiye'deki birçok alışkanlığımızın şımarıklık olduğunu da gördük.

Gerçekten terbiye olduk aslında. Türkiye'deki sağlık sistemini özler olduk" dedi.

Tuba Büyüküstün de kapitalist devletler ile sosyal devletlerarasındaki farkı coronavirüs sürecinde çok iyi gördüğümüzü anlattı ve şöyle konuştu.

"Kapitalizm gerçekten kocaman ve sistem uğruna insanı yutan bir şey. Sosyalist devletler daha başka davrandı. Olabildiğince işverenlere de yanlarına çalışanlar için destek verdiler. Bunlar böyle zamanlarda çok önemli.

Vatanım gibisi yok. Her şey o kadar çok basitti. Kapın mı bozuldu. Ara tamirciyi iki dakika sonra gelsin. Yani her zaman ulaşabileceğin biri var. Avrupa'da ise her şey çok pahalı. Bir ışığın bozuldu mu üç gün sonra adam buluyorsun."

Kaliforniya'da yaşayan İlgem hanım ise ABD'de çok güçlü bir sağlık sigortaları olduğunu ve doktora hemen ulaşabildiğini ancak gelen faturaların çok çok yüksek olduğunu söyledi.Türkiye'de basit gibi görünen bir doktor muayenesinin ABD'de çok yüksek fiyatlarla yapıldığını anlatan İlgem hanım, ailesinden birilerinin ABD'ye ziyarete geldiğinde sağlık konusunda çok endişe yaşadıklarını söyledi.

Güzel oyuncu Tuba Büyüküstün'ün youtube kanalında yayınladığı bu videoda doğal hali takipçilerinin gözünden kaçmadı. Büyüküstün'un bu hali hayranları tarafından çok beğenildi. İşte merak edenler için Tuba Büyüküstün'ün ve diğer ünlü isimlerin karantina halleri…
 
Editör: TE Bilisim