Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın çağrısı, Kulüpler Birliği'nden karşılık bulmasının ardından özellikle de Trabzonspor’un da katılacak olması camiada tepkilere neden oldu. Başakşehir’in UEFA Avrupa Ligi son 16 Turu karşılaşmasında Başakşehir'in 19 Mart'ta Kopenhag ile oynayacağı maçta Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun da gidecek olması şaşkınlık yarattı. Futbolda birliktelik çağrısının yerinde olduğu bir gerçek. Özellikle de bugünlerde. Ancak yaşanan bu tavır arşivin açılmasına sebebiyet veriyor. 

Unutma başkan!

Özellikle de 2017-2018 sezonu ligin 5.haftasında Başakşehir ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma 2-2 skorla bitmişti. Ancak skorun da önüne geçen bir olay yaşanmış ve Başakşehir kulübü tüm futbol kamuoyunun tepkisini çeken davranışta bulunulmuştu. Maçı izlemek için tribünlerdeki yerlerini alan Trabzonspor’un minik bir taraftarı, hiç beklemedikleri bir olayla karşılaşmış ve Bordo-Mavili renklere gönül veren minik taraftarımızın forması güvenlik güçleri tarafından zorla çıkartılması hafızlarımızdaki yerini koruduğu bir gerçek. 

Tapeler akıllarda!

Aynı zamanda her ne kadar artık hukukun işlemesini beklesek de Başakşehir’in en büyük sabıkası ise 2010-2011 sezonunda kendini göstermişti. O dönem yine Başakşehir’in eski ismi İstanbul Büyükşehir Belediyespor’ken yine kulüp başkanı olan Göksel Gümüşdağ’ın sporcularından şike davası kapsamından İbrahim Akın ve İskender Alın tutuklanarak cezaevine gönderilişi akıllardan çıkmıyor. Bilhassa akıllarda yer edinen şike tapelerinde yer alan Akın ile İmam arasında geçen fetvaya varan açıklamalar spor kamuoyunu derinden sarsmıştı. 

Malatya maçı var başkan!

Yaşananlar ortadayken, 19 Mart'ta Kopenhag karşılaşmasını milli meseleymişçesine lanse ettirip tüm kulüp başkanlarının yer aldığı adına birlik denildiği ortamda geçmiş her ne kadar geçmişte kalsa da o zaman nerelerdeydiniz sorusu akıllara geliyor. Keza Trabzonspor kamuoyu bu noktada destek verilecekse Başkan Ağaoğlu’nun takımın başındayken de destek verebileceğini keza Kopenhag maçından 1 gün önce Yeni Malatyaspor karşılaşmasının olduğunu ve o hafta sonu Başakşehişr2le şampiyonluk yolunda yine Başakşehir’le maç oynanacağı için takıma motivasyon vermesi amacıyla takımın başında kalmasını istiyor. 

Coronavirüs Nedeniyle Seyircisiz
 
Ayrıca Kopenhag Kulübü, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda 19 Mart Perşembe günü Parken Stadyumu'nda Medipol Başakşehir ile oynayacakları mücadeleye korona virüsü sebebiyle seyirci alınmayacağını duyurması da dikkat çekti
 
Editör: TE Bilisim