Editör: TE Bilisim
GIDA SAHTECİLERİ İŞ BAŞINDA
Gıda sahtecilerine karşı sürdürülen mücadele devam ederken; yeni hileler ortaya çıkıyor. Son olarak da tavuktan yapıldığını sandığımız nugget, köfte, dürüm, sosis ve salam gibi işlenmiş ürünlere kemik, kemik zarı, kan ve sakatat karıştı. Türkiye Yem
Gıda sahtecilerine karşı sürdürülen mücadele devam ederken; yeni hileler ortaya çıkıyor.
Son olarak da tavuktan yapıldığını sandığımız nugget, köfte, dürüm, sosis ve salam gibi işlenmiş ürünlere kemik, kemik zarı, kan ve sakatat karıştı.
Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Trakya Sorumlusu, Gıda Mühendisi Selim Sücüllü, çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Bazı firmalar, tavuğun piyasa değeri olan ürünleri alındıktan sonra kalan, kemik, kemik zarı gibi kısımları öğütüyor. Kemikleri unlaştırıyor. Kemikle birlikte tavuğun kanı da ürüne karışıyor. Bunlardan mekanik kıyma elde ediyorlar. Rengi de tavuk etine benzesin diye pembemsi gıda boyası ile boyanıp, piyasaya sürülüyor."
Bakteri yuvası
Atık parçalarda aşırı bakteri olduğunu, bunun için de ürünlerin işlenmeden önce amonyak ve türevleri ile yıkandığını söyleyen Sücüllü, "Bu şekilde sağlığımızla oynanıyor" dedi.
Karaciğer iflas ediyor
Üzeri bakteri toplayan ürünler amonyakla yıkanıyor. Bu da karaciğerde birikme yapıp, zamanla işlevini yitirmesine yol açıyor.
Yorumlar
Çok Okunanlar
Trabzonspor'un Gol Makinesi Geri Dönüyor: Abdullah Avcı'dan forma bekliyor
İçişleri Bakanlığı Çağrı Merkezi Kapatılıyor: Trabzon'da İstihdam Endişesi
Emekli zammında son dakika: 3 ay sonra alınacak en düşük aylık belli oldu
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın Transfer Belgesi Ortaya Çıktı!
Real Madrid'in, Trabzonspor'dan Onuralp'i Neden İstediği Belli Oldu: İspanyol Gazeteleri Yazdı
Trabzonspor, Fener'e Bilendi: Derbi Zaferi İçin Böyle Hazırlanıyor