Sevgili okurlar; 24 Ocak 2020’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8’lik deprem Türkiye’yi derinden sarstı. Depremde 35’i Elazığ’da, 4’ü Malatya’da olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, bin 607 kişi de yaralandı.
 
Van’ın Bahçesaray ilçesinde 4-5 Şubat 2020 tarihlerinde iki farklı çığ felaketi yaşandı. 24 saatten az bir sürede düşen iki çığ nedeniyle 41 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı.
 
27 Şubat 2020’de Rusya destekli Suriye Silahlı Kuvvetleri, İdlib’de 400 askerin bulunduğu Türk Silahlı Kuvvetlerine ait piyade taburuna hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 36 Türk askerimiz şehit düştü.
 
Türkiye Suriyeli mültecilere Avrupa’ya gitmeleri için sınır kapılarını açtı.
 
Doğu Afrika’da son 70 yılın en büyük çöl çekirgesi istilası gerçekleşti. Çekirge istilası, Afrika’da başladıktan sonra yayılım gösterdi ve dünya gündemine girdi.
 
Ukrayna Havayolları uçağının düşürülmesi.
 
Kasım Süleymani'nin öldürülmesi.
 
Avustralya'daki yangınlar. Avustralya yangınında 1 milyar canlı yok oldu.
 
Dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant helikopter kazasında öldü.
 
ÇAĞIN VEFASI
 
Değerli Okurlar, Ve son olarak 2019 Aralık ayında görülen ve ’2019-Covid’ olarak adlandırılan Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Halen devam etmekte olan virüs dünyada 2 milyona yakın vatandaşa bulaştı. Türkiye’de binin üzerinde vatandaşımız bu salgınla hayatını kaybederken dünyada ise rakam yüz binin üzerine çıktı.
 
TÜRKİYE DİM DİK AYAKTA
 
Değerli Okurlar; Kesin bir tedavisi bulunamayan koronavirüs tüm dünyayı sağlık ve ekonomik anlamda çöküntüye uğrattı. Ölümcül hastalık tüm insanlığa ilkleri yaşattı. Evde kalmak ve hijyene dikkat etmek hastalığın yayılmaması için en etkili yöntem. Türkiye’nin bu hastalığa karşı aldığı tedbirler güven veriyor. Diğer ülkeler bu salgına karşı ekipman, yatak sayısı konusunda büyük sıkıntılar yaşarken ülkemiz en hazır bir şekilde bu hastalığı karşıladığını söyleyebiliriz. Bir yandan da yeni yapılan hastanelerle gelecek adına hamleler atılıyor. Hastalığın ne kadar süreceği henüz bilinmezken bu süreçte gelecek adına atılacak tüm adımlar bu illetten kurtulduğumuzda yanımızda büyük bir kar olarak kalacak.
 
DEVLETİMİZ YANIMIZDA
 
Sevgili Okurlar; İçişleri Bakanlığı’nca hafta sonu alınan sokağa çıkma yasağı vatandaş üzerinde paniğe neden oldu. Birçok kesim fırınlara, marketlere akın etti. Yüzlerce kişi salgını unutup yan yana kuyruk oluşturdu. Evet belki hayatımızda bir ilki yaşadık ama şunu hiç unutmamalıyız. Arkamızda dünyada insana en büyük değer veren bir Türk devleti var. Bizi hiçbir zaman aç bırakmaz. Ve nitekim de öyle oldu. Devletin sıcak eli evimize kadar uzandı. Ekmeğimiz dahil tüm ihtiyaçlarımız evimize kadar getirildi.
 
Vatandaşlarımıza hizmet veren sağlık çalışanlarımız, polislerimize, bekçilerimize, muhtarımıza, bu işleri organize eden Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu’na ve ekibine, Emniyet Müdürümüz Metin Alper’e ve personellerine, Trabzon Büyükşehir Başkanı Murat Zorluoğlu ve beraberinde emek veren tüm belediye başkanları ve ekiplerine teşekkür ediyoruz. Büyükşehirlere verilen hafta sonu için sokağa çıkma yasağı önümüzdeki süreçte de tekrarlanabilir. Bu konuda çalışmalar sürüyor.
 
DESTEĞİNİZE TEŞEKÜRLER
 
Değerli Okurlar; Sokağa Çıkma yasağı TAKA Gazetesi ve birçok ulusal ve yerel gazeteye de bir ilki yaşattı. Cumartesi ve Pazar günü siz değerli okuyucularımıza gazetemizi ulaştıramadık.  Yasak gazetecilerin sokağa çıkmasına engel değildi fakat dışarıda gazeteleri dağıtacak işletmelerin sokağa çıkamaması, büfelerin ve gazetelerin dağıtıldığı her yerin kapalı olması bize engel oldu. Takagazete.com adresinden siz değerli okuyucularımız için yayın akışını sürdürdük. Bugün yine siz değerli okuyucularımızla birlikteyiz. Bu süreçte her sektör gibi basılı gazetecilikte etkilendi. Yılmadan siz değerli okuyucularımız için çalışmayı sürdürüyoruz. Desteğiniz büyük ve sizlere teşekkür ediyoruz.
MUTLU HAFTALAR TAKA
Editör: TE Bilisim