Değerli Okurlar; Maalesef ülkemiz aşılamada çok geride kaldı. Aşılamaya ilk başlayan ülkelerden İsrail geçtiğimiz günlerde maskeden kurtuldu. Demek ki bu işin tek çözümü aşı. Türkiye bu konuda geride kaldı. Aşıyı ne kadar hızlandırırsak bu kabus o kadar hızlı sona erer. Devlet bu konuda aşıyı tercih meselesi yapmamalı, zorunlu hale getirip en erken şekilde toplumun geneline yaymalı.

TAM KAPANMA GÜNDEMDE Mİ?

Sevgili Okurlar; Koronavirüs salgınıyla mücadele alınan tedbirler artan vakaları yavaşlatsa da durum ciddiyetini koruyor. Ölümler her geçen gün daha da artıyor. Karadeniz Bölgesi yüksek riski üzerinden bir türlü atamadı. Günlük ortalama pozitif vaka oranlarında yüzde 10’lik bir düşüş var.  Uzmanlar, normale dönüşün formülüne tam kapanma olarak gösteriyor. Ramazan Bayramını da içine alacak şekilde 2 haftalık tam kapanma gündemde. Alınacak kararlar önümüzdeki günlerde netleşecek. Trabzon’da yasaklarda sokaklarda olan insan sayısı dikkatlerden kaçmıyor. Bu kadar insan muaf mı yoksa izinsiz mi geziyor sorusu herkesin kafasında.

KARADENİZ CANLANMA BEKLİYOR

Değerli Okurlar; Geçtiğimi hafta içerisinde kabinede revizyona gidildi. Ticaret Bakanlığı görevine Trabzonlu hemşehrimiz Mehmet Muş atandı. Trabzonlu Bakanlarımızın kabinede önemli rol üstlenmeleri dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bölge insanına güveni ve inancı tam. Bürokratlarımız aldıkları görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu konuda tarihe geçen Trabzonlu bakanlarımızdan oldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan bölgemizin beklentisi çok. Karadeniz Bölgesinde büyük bir canlanma yaratacağını bekliyoruz. Yeni görevinde başarılar diliyoruz.

TAKIM OLMANIN YOLU DİSİPLİNDEN GEÇER

Sevgili Okurlar; Trabzonspor, bu hafta Fatih Karagümrük’ü yenerek puan tablosundaki yerini korudu. Fırtına’nın bu yılki hedefi lig bir adım daha önde tamamlamak. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren bordo- Mavililerde Abdülkadir Parmak krizi patlak verdi. Yönetim Abdülkadir’in yaptığı disiplinsiz hareketlerin cezalandırılması noktasında Teknik direktör Abdullah Avcı’nın yanında durdu. TAKA Gazetesi olarak doğru olanı yaptığını söylüyoruz. Trabzonspor’un efsanelerinden yazarımız Mehmet Cemil Altun da Abdulkadir Parmak’a baba nasihati başlığı ile güzel bir yazı kaleme aldı ve Trabzonspor formasından büyük kimse olamaz dedi. Abdulah Avcı doğru olanı da yaptı. Aksi halde futbolcuların altında ezilen bir teknik adam bu takıma bir şey veremezdi. Avcı’nın net tavrı ise diğer futbolculara da göz dağı verirken disiplinin her şeyden önemli olduğunu gösterdi.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim