Sevgili Okurlar; Bölgeye yeniden sızmaya çalışan terörist gruplara karşı Jandarma Özel Harekat Timleri 'alarm' konumuna geçti. Bölgeye gelmeye çalışan teröristler etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu operasyona katılan bölüğü ziyaret ederek tebrik etti. Ülkenin güvenliği ve huzuru için büyük operasyonlara imza atan Bakan Soylu, bu uğurda emek sarf edenleri de baş tacı yapıyor. Bakan Soylu’nun siyasetteki gücü ve milyonların sevgisini kazanmasının en büyük nedeni sahada verdiği mücadele. Karadeniz’in yaylalarından, Hakkari’nin dağlarına kadar güvenliği sağlayan Bakan Soylu’ya şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz.
 
FELAKETLER KADERİMİZ DEĞİL
 
Değerli Okurlar; Karadeniz Bölgesi’ne hâkim olan sel felaketleri her yıl üzerimizde derin yaralar bırakıyor. Hala toprak altında bulunamayan vatandaşlarımız varken tekrarlanan bu felaketlerden yeterince ders çıkaramıyoruz. Bunda yaşadığımız coğrafyanın da büyük bir etkisi olsa da mücadele etmeyi öğrenmeliyiz. Dere yataklarından uzak durmalıyız. Geçtiğimiz hafta içerisinde 6 vatandaşımızı daha bu sel felaketinde kaybettik. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hepsinin ölümü yıllarca unutulmayacak. Bölge olarak sel ve heyelanlara hazırlıklı olmalıyız. Herkes kendine düşen görevi yerine getirmeli. Yaşanan can kayıplarını kaderimiz olarak görülmemeli.
 
FINDIKTA GÖZLER ERDOĞAN’DA
 
Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta bölgede ziyaretlerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, fındıkla ilgili sorulan sorulara cevap vermedi fakat müjde gibi bir açıklamada bulundu. Bakan Pakdemirli Fındık fiyatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağını belirtti. Geçtiğimiz yıl fındığın kilogram fiyatını 17 TL olarak belirleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu yılda memnun edici bir fiyat bekleniyor. Bakan Pakdemirli, Ordu ziyaretinde bunun sinyalini verdi.
 
VİRÜS HALA ARAMIZDA
 
Değerli Okurlar; Trabzon’da koronavirüs vaka sayısında son günlerde artış yaşlanıyor. Yetkililer ardı ardına uyarılarda bulunurken sokakta vatandaşların çoğu hala maskesiz dolaşıyor. Vatandaş olarak uyarılara uymalıyız. Bu hastalığı bitirmek bizim elimizde. Dikkatli olup kurallara uyarsak bu vebadan tamamen kurtulabiliriz. Maske takma, hijyen kurallarını uymak zor değil. Lütfen sağlığımız için dikkatli olalım tedbiri elden bırakmayalım.
 
TRABZONSPOR BU SEZONDAN DERS ÇIKARMALI
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor, şampiyonluk umudunu gelecek yıla bıraktı. Başkan Ahmet Ağaoğlu yönetiminde 2 yılda önemli işler başaran Bordo-mavili ekip Cemil Usta Sezonu’nda çok önemli bir fırsatı kullanamadı. Trabzonspor bu yıldan çok önemli dersler çıkarmalı. Gelecek çok daha alternatifli kadroyla, ayağımız yere sağlam basarak şampiyonluğa yürümeliyiz.
Editör: TE Bilisim