Sevgili okurlar; Doğa katliamının önüne geçilemedi ama suçluların cezalandırılması ve gölün eski haline gelmesi için yapılan çalışmalarda adeta ön ayak olduk. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu gölü gündemine getirmesine vesile olduk. Türkiye’ye bu anlamda çok iyi bir örnek olan bölge kamuoyu bu başarısını sürdürebilmeli. Haklı gördüğümüz konularda daha fazla ısrarcı ve gayretli olmalıyız. Taka Gazetesi bu duyarlılıkla yayın hayatını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta içi kaleme aldığımız ‘Bu da dipsiz manastır’ başlıklı manşetimiz gösterdiğimiz duyarlılığın bir örneğidir. Dipsiz Göl duyarlılığı örnek alınmalıdır. Bizim korunmaya muhtaç, sesimizi yükselteceğimiz, birlik olacağımız daha çok konu var. Hep beraber şehrimize bölgemize sahip çıkalım. Tek ses olursak sorunların üstesinden geliriz. Taka Gazetesi her zaman vatandaşın gür sesidir.
 
Geçmiş Olsun Kuzey Ekspres
 
Değerli Okurlar; Trabzon basınımızın köklü gazetelerinden biri olan Kuzey Ekspres gazetesinde çıkan yangın nedeniyle gazete binasında büyük hasar meydana geldi. Gazetenin beyni denilen bilgisayarlar, arşiv küle döndü. Gazete imtiyaz sahibi Hasan Kurt ve çalışma ekibine geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz. Taka Gazetesi,  Ekspres Gazetesi çalışanlarını ofisinde misafir etti. Ekspres gazetesi eski haline gelene kadar meslektaşlarımızın başımızın üstünde yeri var. TAKA İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak ve Yayın kurulumuz gerçek bir dayanışma örneği gösterdiler. Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi kendilerine iletiyoruz.
 
Öğretmenler Geleceğimizdir
 
Sevgili Okurlar; Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verilen büyük önemin göstergesidir. Eğitim, geleceğimizi şekillendiren en önemli unsurdur ve demokrasimizin geleceği, toplumsal sorunların çözüme ulaşması, hoşgörü ortamının yerleşmesi, bilgi ve birikimlerimizle dünya ile rekabet edebilmemiz için eğitim, hayati bir öneme sahiptir. Cumhuriyeti koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek mücadelesi veren, geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.
 
Trabzonspor Gururumuz
 
Değerli Okurlar; Trabzon’un en büyük moral kaynağı Trabzonspor fırtına gibi esmeye devam ediyor. Dün deplasmanda Ankaragücü’nü 3-0 mağlup eden Bordo-Mavililer, Galatasaray maçı öncesi büyük bir moral depoladı. Yaşanan onca sakatlıklara rağmen zor bir dönemi geride bırakan Trabzonspor’un önünde daha kolay bir fikstür var. Sakatlıkların düzelmesiyle birlikte takımımızın sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağına inancımız tam. Başkan Ahmet Ağaoğlu, teknik patron Ünal karaman, futbolcular ve taraftar ellerinden gelen her şeyi yapıyor. İnşallah bu sene o sene olur, şampiyonluğa ulaşırız.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim