Sevgili Okurlar; İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayarak AK Parti’yi destekleyecek olan MHP’nin Trabzon’da nasıl bir formül izleyeceği kulislerde konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Başkan adaylığı için Bahçeli’nin Erdoğan’a mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında ittifak önerdiği iddia edilmişti. Bu iddiaları ise çok kısa zamanda MHP Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım yalanlamıştı.
 
Trabzon’un siyaset ve bürokrasi üzerindeki etkisi çok. O yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan ince eleyip sık dokuyor. Önceki gün ki yapılan programda Trabzon hariç bölgedeki tüm illerin adaylarını açıklayan Erdoğan’ın önünde Trabzon için önemli isimler yer alıyor. İstişareler sürüyor. Kesinleşmiş bir adayın olmadığı ibrenin sürekli yön değiştirdiği kulislerde konuşuluyor.
 
İlçeler Hareketli
 
Değerli Okurlar;
Trabzon’un ilçelerinde ise durum farksız değil. Geçtiğimiz günlerde AK Partili Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu aday olmayacağını gazetemize açıklanmıştı. Ankara’dan gelen derin kulisler arasında Araklı, Sürmene ve Maçka İlçelerinde değişikliğe gidilmeyeceği yönünde. Dün ise partiden ilçelere aday adayı olan isimler Trabzon İl Başkanlığı tarafından oluşturulan komisyon ile görüştüler.
 
Tüm adaylar ile tek tek görüşen komisyon, aday adaylarına farklı zamanlarda randevu verdi. Ayrıca oluşturulan komisyonun ilçelerde birkaç gündür esnaf ve vatandaşları dolaştığı ve ‘Belediye Başkan Adayı kimi görmek istersiniz’ sorusunu yönelttiği öğrenildi. Aday adayları da bu günlerde son hamlelerini yapıyorlar. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
 
Muhalefet Hazırlanıyor
 
Sevgili Okurlar; Muhalefette ise hararet AK Parti’ye göre daha alt seviyelerde. MHP şuana kadar sadece Of belediye başkanlığı için Güngör Saral’ı aday olarak açıkladı. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nde şuana kadar resmileşen bir aday yok. İYİ Parti ve CHP’nin Büyükşehir İçin Volkan Canalioğlu isminde birleşeceği iddiaları her geçen gün gerçekliğini kaybediyor. Partiler bu isim etrafında bir türlü birleşecek adımı atamadılar.
 
İYİ Parti bugün büyükşehir belediye Başkan adayını açıklayacak. Bu isimin yüzde 99 oranında KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Aksoy olacağı öğrenildi. Aksoy, açıkladığı ulaşım ve eğitim projeleriyle öne çıkmış bir isim. CHP ise genel Merkez’in talimatını bekliyor. Yerel seçimlerde AK Parti’nin adayına göre hamle yapacak olan CHP’nin adayının kim olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Trabzon için hayırlısı olur inşallah.
Editör: TE Bilisim