Sevgili Okurlar; Trabzon’da düzenlenen istihdam fuarına yoğun katılım oldu. Fuara katılan 98 firmanın toplamda 2 bin 913 kişiye iş ve staj imkânı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca Trabzon’un büyük sıkıntılarından olan işsizliğin her geçen gün aşağıya indiği rakamlarla açıklanırken TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzonlu işadamlarına seslenerek bu konuda en büyük yükün onların sırtında olduğunu ifade etti. Trabzon istihdam sağlama konusunda topyekün ayağa kalkarsa şehrimiz büyük fırsatlar yakalayacaktır. Yeter bu alanda çaba sarf edelim.
 
Fiyatlar Erken Açıklanacak
 
Bu yıl fındıkta iyi gelişmeler yaşanıyor. Bölgemizde düzenlenen fındık çalıştayına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli net ifadelerle fındıktaki sorunları ve çözüm çalışmalarını dile getirdi. Çalıştaydan çıkan sonuç ise şu şekilde; Fındıkta alan bazlı verilen desteklere dikkat çekilen bildirgede, gerçek üreticilere tatminkar bir yeni destekleme sistemine geçilmesi önerildi, mayıs sonu veya haziran başında müdahale fındık alım fiyatının da kamuoyuna duyurulması kararı alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak Fındık Çalışma Grubu, sonuç bildirgesindeki maddeleri hayata geçirecek.
 
Gençler Dikkat
 
Değerli okurlar; Gençlerimizin ve ailelerinin dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise madde bağımlılığı. Özellikle Ortaöğretim son ve lisede başlayan madde kullanımına karşı tedbiri elden bırakmamalıyız. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğünce dizayn edilen ve uyuşturucu kullanımının engellenmesi için hazırlanan ‘Narkotik tırı’ Trabzon’a park etti. 2 gün daha şehrimizde kalacak olan Tırı gençlerimizin ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz. Önemli olan maddeye hiç başlamamak, bu konuda eğitmenlerin tavsiyelerini dinlememiz gerekir.
 
Trabzonspor Şahlanıyor
 
Sevgili Okurlar; Süper Lig’deki son 6 maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan, üst üste 4 maçını kazanarak bu sezonun en uzun galibiyet serisini yakalayan Trabzonspor, Avrupa Kupaları’na katılma noktasında emin adımlarla ilerliyor. Bordo-mavililer, son olarak 2015-16 sezonunda katıldığı Avrupa Kupaları’ndaki 3 yıllık özlemine son vermeye yaklaştı. Ligin 33’üncü haftasında sahasında Beşiktaş’ı konuk edecek olan bordo-mavililer, bu maça kadar olan bölümü kayıpsız geçerek rakibiyle oynayacağı karşılaşmaya avantajlı bir şekilde çıkmayı arzuluyor. Ayrıca takımda yıldızı parlayan Nwakaeme bu sezon forma giydiği 21 lig maçında 9 gol ve 6 asist, Abdülkadir Ömür ise 23 lig maçında 3 gol ve 5 asistlik performans ortaya koydu. Takımdaki Trabzonlu gençler bordo-mavili taraftarlara gelecek adına büyük ümit vaat ediyor.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim